ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проект рішення ради №321 «Про затвердження статутного капіталу та Статуту Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» в новій редакції»

Кількість переглядів: 6
Скликання: VIII скликання
Сесія: Проекти
Тип документу: Проект рішення ради
Дата: 08.04.2024
Номер документу: 321
Назва документу: Про затвердження статутного капіталу та Статуту Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» в новій редакції
Прикріплені файли:
  1. Проєкт рішення (0.04 МБ)

ПРОЄКТ

Розробник Ром М.М.

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА

Волочиської міської територіальної громади

VІІІ скликання

ХХХХ сесія

Р І Ш Е Н Н Я

18 квітня 2024 року Волочиськ № -40/2024

Про затвердження статутного капіталу та Статуту Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» в новій редакції

Розглянувши подання Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» від 8 квітня 2024року №, відповідно до ст. 78 Господарського кодексу України, керуючись ст.26 ч.5, ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (зі змінами), за рекомендацією постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури, комунальної власності громади, енергозбереження та транспортування,

міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Збільшити статутний капітал Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» на суму 87 119 ,22 грн.(вісімдесят сім тисяч сто дев’ятнадцять гривень 22 копійки)

  2. Затвердити статутний капітал Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» в сумі 15176920,91 грн. (п’ятнадцять мільйонів сто сімдесят шість тисяч дев’ятсот двадцять гривень 91коп.).

  3. Затвердити Статут Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» в новій редакції (додається).

  4. Доручити директору Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» Білому Олександру Олександровичу провести державну реєстрацію Статуту в новій редакції (додається) відповідно до вимог чинного законодавства України.

  5. Покласти право підпису на установчих документах Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» на керівника підприємства Білого О.О.

  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури, комунальної власності громади, енергозбереження та транспортування (голова комісії Каленюк В.С.), начальника відділу приватизації, ЖКГ та комунальної власності (Ром М.М.)

Міський голова Костянтин ЧЕРНИЧЕНКО


 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення ХХХХ сесії міської ради

-40/2023 від 18.04.2024 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СТАТУТ

ВОЛОЧИСЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ “ТЕПЛОВИК”

 

(нова редакція)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Волочиськ

2023

 

 

 

 

1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.Волочиське комунальне підприємство теплових мереж «Тепловик » (далі Підприємство), створене відповідно до рішення Волочиської міської ради від 25 березня 1992 року.

Підприємство засноване на комунальній власності територіальної громади міста Волочиська підпорядковане міській раді, далі Засновник, в межах встановлених законодавством України та даним Статутом .

1.2.Найменування підприємства :

повне - Волочиське комунальне підприємство теплових мереж “Тепловик”

скорочене - ВКПТМ « Тепловик»

1.3.Місце знаходження Підприємства : вул. Симона Петлюри (Пушкіна), 7а м. Волочиськ, Хмельницький район, Хмельницька область, 31200.

 

П. МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

2.1.Підприємство створене з метою:

2.1.1.Одержання прибутку.

2.1.2.Здійснення господарської діяльності по забезпеченню теплопостачання до житлових будинків та інших споживачів, гарячого водопостачання.

 

Ш. ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

Предмет діяльності Підприємства :

3.1.Виробництво теплової енергії (код 35.30)

3.2.Транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) мережами (35.30)

3.3. Постачання теплової енергії (35.30)

3.4.Поруч з основними видами діяльності Підприємство має право здійснювати:

3.4.1.господарську діяльність, пов’язану із створенням об’єктів архітектури за переліком робіт по видам діяльності:

- 41.00.4 - будування нежитлових приміщень;

- 33.20 - монтування машин та обладнання

- 43.22 - монтаж трубопровідних мереж систем опалення та кондиціювання повітря;

- 71.12 - послуги інженерні та пов’язані з ними послуги технічного консультування

-16.29 -виробництво інших виробів з деровини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння

3.4.2. Надання транспортних послуг (52.29)

3.4.3. Надання послуг щодо оренди та експлуатування власної і взятої і лізинг нерухомості (68.20)

3.5.Підприємство може здійснювати і інші види діяльності, якщо вони не заборонені чинним законодавством України і відповідають меті, передбаченій Статутом підприємства

3.6.У випадках, передбачених законодавством, Підприємство отримує ліцензії на здійснення окремих видів діяльності .

 

 

 

ІV. ЮРИДИЧНИЙ СТАТУС ПІДПРИЄМСТВА

4.1.Підприємство є юридичною особою. Права та обов'язки юридичної особи Підприємство набуває з дня його державної реєстрації;

4.2.Підприємство має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків України, печатку зі своїм найменуванням, кутові штампи та інші реквізити;

4.3.Підприємство здійснює свою діяльність на основі госпрозрахунку відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту.

4.4.Підприємство несе відповідальність за своїми зобов'язаннями у межах належного йому на праві господарського віддання майна, згідно з діючим законодавством України. Підприємство не відповідає за зобов'язаннями Засновника, Засновник не відповідає за зобов'язаннями Підприємства.

4.5. Підприємство має право :

4.5.1.Укладати угоди (контракти) купівлі-продажу, підряду, страхування майна, перевезень, зберігання, лізингу, оренди, доручення, технічного обслуговування, набувати майнових та особистих не майнових прав.

4.5.2.Виступати у стосунках з іншими особами від свого імені, бути позивачем та відповідачем у суді .

4.5.3.Участь Підприємства в асоціаціях, корпораціях та інших об'єднаннях здійснюється на добровільних засадах, якщо на те є згода Засновника і це не суперечить антимонопольному законодавству України та іншим нормативним актам України.

 

V. МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА

5.1.Майно Підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в балансі Підприємства. Право власності на закріплене за Підприємством майно належить Засновнику. Майно, придбане у процесі господарської діяльності є власністю Засновника;

5.2.Майно Підприємства є комунальною власністю і закріплюється за ним на праві господарського відання. Здійснюючи право господарського відання Підприємство володіє, користується зазначеним майном відповідно до чинного законодавства та цього Статуту.

 

Статутний капітал Волочиського комунального підприємства ВКПТМ «Тепловик» становить 15176920,91 грн.( п’ятнадцять мільйонів сто сімдесят шість тисяч дев’ятсот двадцять гривень 91коп.).

5.3.Джерелами формування майна Підприємства є:

5.3.1.Майно, передане Засновником;

5.3.2.Доходи одержані від реалізації продукції, надання послуг, а також від інших видів фінансово-господарської діяльності;

5.3.3.Капітальні вкладення та дотації з бюджетів;

5.3.4.Безоплатні та благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

5.3.5.Доходи від цінних паперів;

5.3.6.Інше майно набуте Підприємством на підставах незаборонених законодавством і цим Статутом;

5.4.Відчуження основних фондів та іншого майна Підприємства здійснюється за погодженням з Засновником у порядку встановленому законодавством. Одержані в результаті відчуження зазначеного майна кошти залишаються на Підприємстві і спрямовуються виключно на інвестиції Підприємства.

5.5.Підприємство може самостійно приймати рішення щодо ліквідації, відчуження основних фондів без одержання згоди Засновника з залишковою вартістю, що не перевищує 6000 гривень.

5.6.Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами, відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства України.

5.7.Збитки, завдані Підприємству в результаті порушення його майнових прав фізичними, юридичними особами чи державними органами, відшкодовуються Підприємству за рішенням суду .

 

VІ.ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА

6.1.Права Підприємства :

6.1.1.Підприємство, в межах річних та перспективних планів фінансово-господарської діяльності, які затверджуються рішенням виконавчого комітету, самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію і основні напрямки свого розвитку, відповідно до галузевих науково-технічних прогнозів та пріоритетів, кон'юнктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг, та економічної ситуації;

6.1.2.Підприємство реалізовує свою продукцію, послуги на основі прямих договорів (угод, контрактів) згідно з умовами економічної діяльності, а у випадках, передбачених законодавством України, за фіксованими (регульованими) державними цінами і тарифами;

6.1.3.Підприємство має право користуватися банківським кредитом, може давати банку по договору право користування своїми вільними грошовими коштами та отримувати відсоток за їх використання;

6.1.4.Підприємство має право відкривати розрахунковий та інші рахунки та здійснення усіх видів розрахункових та касових операцій за місцем реєстрації або у будь якому банку України у порядку, передбаченому діючим законодавством;

6.1.5.Підприємство при здійсненні фінансово-економічної та іншої діяльності має право самостійно приймати рішення, що не суперечать діючому законодавству України і цьому Статуту.

6.2.Обов'язки підприємства:

6.2.1.Підприємство забезпечує своєчасну сплату податків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджету та інших відрахувань, згідно з чинним законодавством України;

6.2.2.Підприємство здійснює будівництво, реконструкцію, модернізацію, а також поточний та капітальний ремонт основних фондів, забезпечує своєчасне освоєння нових виробничих потужностей та якнайшвидше введення в експлуатацію придбаного обладнання;

6.2.3.Підприємство здійснює оперативну діяльність з матеріально-технічного забезпечення виробництва, купуючи необхідні матеріальні ресурси у підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності, а також у фізичних осіб;

6.2.4.Підприємство створює належні умови для високопродуктивної праці, забезпечує додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

6.2.5.Підприємство здійснює заходи по вдосконаленню організації заробітної плати працівників з метою посилення їх матеріальної зацікавленості, як в результатах особистої праці, так і в загальних підсумках роботи Підприємства, забезпечує економне і раціональне використання фонду споживання і своєчасні розрахунки з працівниками Підприємства;

6.2.6.Підприємство забезпечує виконання річного фінансово плану;

6.2.7.Підприємство виконує норми і вимоги щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.

 

VП. УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

І САМОВРЯДУВАННЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

7.1.Поточне (оперативне) управління Підприємством здійснює керівник Підприємства, який призначається Засновником шляхом укладання з ним контракту;

7.2.Керівник Підприємства самостійно вирішує питання діяльності Підприємства, за винятком тих, що віднесені цим Статутом до компетенції Засновника;

7.3.Керівник Підприємства:

7.3.1.Несе повну відповідальність за стан і діяльність Підприємства, дотримання фінансової, договірної та трудової дисципліни згідно законодавства України;

7.3.2.Діє без довіреності від імені Підприємства, представляє його в усіх підприємствах, установах, закладах та організаціях;

7.3.3.Розпоряджається майном та коштами, відповідно з діючим законодавством і цим Статутом;

7.3.4.Несе відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів і звітності, протягом встановленого терміну, згідно чинного законодавства України;

7.3.5.Укладає трудові угоди, договори, контракти, видає доручення, відкриває в установах банків розрахункові та інші рахунки;

7.3.6.Видає накази, обов'язкові для виконання всіма підрозділами та працівниками підприємства;

7.3.7.Затверджує структуру і штатний розпис Підприємства;

7.3.8.Несе повну відповідальність за організацію роботи по охороні праці на Підприємстві, згідно Закону України „ Про охорону праці „;

7.3.9.Несе відповідальність за формування та виконання фінансових планів;

7.4.Заступники Керівника Підприємства, керівники та спеціалісти підрозділів, а також інші працівники приймаються на роботу і звільняються директором Підприємства, згідно з чинним законодавством України;

7.5.Трудовий колектив підприємства складається з осіб, які беруть участь у його діяльності на основі трудового договору, а також інших форм, які регулюють трудові відносини працівників з Підприємством. Умови організації та оплати праці членів трудового колективу Підприємства, а також їх соціального захисту та страхування визначаються відповідно до вимог чинного законодавства України.

Трудовий колектив Підприємства:

7.5.1.Розглядає і схвалює проект колективного договору;

7.5.2.Заслуховує інформацію сторін про виконання колективного договору;

7.5.3.Бере участь у матеріальному і моральному стимулюванні високопродуктивної праці, заохоченні винахідницької і раціоналізаторської діяльності;

7.5.4.Бере участь у вирішенні інших питань соціального розвитку Підприємства;

7.6.Повноваження трудового колективу Підприємства реалізовуються зборами через виборний профспілковий орган (комітет).

Трудовий колектив реалізовує свої повноваження у формі рішень зборів; 7.7.Рішення з соціально-економічних питань, що стосуються діяльності Підприємства, опрацьовуються за участю трудового колективу та уповноважених ним органів і відображаються у колективному договорі. Колективним договором встановлюються форми і системи оплати праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевою (регіональною) угодами.

Колективний договір, від імені власника, укладається керівником Підприємства з уповноваженим обраним профспілковим органом (комітетом) Підприємства.

 

VШ. ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

ТА СОЦІАЛЬНИЙ РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВА

8.1.Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток (дохід);

8.2.Підприємство утворює за рахунок прибутку (доходу) фонди, призначені для покриття витрат, пов'язаних з його господарською діяльністю;

8.3.Частина прибутку Підприємства, яка вилучається до міського бюджету , визначається Засновником, згідно рішення Волочиської міської ради та зазначається у фінансовому плані Підприємства. Прибуток Підприємства, який залишається після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат, витрат на оплату праці, відсотків за кредитами банків, передбачених законодавством України податків і внесення інших платежів до бюджету, відрахувань у відповідні фонди розподіляється за погодженням з Засновником;

8.4.Фонд розвитку виробництва спрямовується на інвестування технічного переустаткування, реконструкції, модернізації виробництва, розвиток матеріально-технічної бази Підприємства. Напрямки витрат фонду визначаються кошторисом;

8.5.Фонд оплати праці створюється у розмірах, які визначаються згідно з чинним законодавством. Джерелом коштів на додаткову оплату праці працівників Підприємства є частина доходу, одержаного в результаті його господарської діяльності;

Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижче встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати;

Умови оплати праці та матеріального забезпечення керівника Підприємства (заробітна плата, одноразові виплати, винагороди та інші умови) визначаються умовами відповідного контракту;

8.6.Резервний фонд Підприємства призначається для покриття витрат, пов'язаних з відшкодуванням збитків та позапланових втрат;

8.7.Джерелом формування фінансових ресурсів Підприємства є прибуток (дохід), амортизаційні відрахування, кошти одержані від продажу цінних паперів, безоплатні або благодійні внески членів трудового колективу, підприємств, установ, організацій, громадян та інші надходження, включаючи централізовані капітальні вкладення та кредити;

8.8.Відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями та громадянами у всіх сферах діяльності здійснюється на засадах договорів;

8.9.Підприємство здійснює зовнішньо-економічну діяльність, згідно з чинним законодавством України;

8.10.Контроль за фінансово-господарською діяльністю Підприємства здійснюється згідно з чинним законодавством України;

8.11.Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя та здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування членів трудового колективу, регулюються колективним договором відповідно до чинного законодавства України.

 

ІХ.ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА.

9.1.Підприємство веде податковий, оперативний та аналітичний, бухгалтерський облік результатів своєї діяльності і забезпечує подання звітності до відповідних державних органів згідно з чинним законодавством України. Керівник та головний бухгалтер Підприємства несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність обліку бухгалтерської, податкової, фінансової і статистичної звітності;

9.2.Фінансові результати діяльності Підприємства визначаються на підставі річного бухгалтерського балансу;

9.3.Підприємство звітує перед Засновником про результати господарської діяльності за встановленими формами статистичної звітності.

 

Х. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН

ТА ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ

10.1. Внесення змін та доповнень до Статуту Підприємства є компетенцією Засновника;

10.2. Зміни та доповнення до Статуту набувають чинності з дня їх реєстрації у державних органах реєстрації .

 

ХІ. ПРАВОВІ ВІДНОСИНИ

МІЖ ЗАСНОВНИКОМ І ПІДПРИЄМСТВОМ

11.1.Стратегія розвитку, фінансово-економічна, інвестиційна та інші програми Засновника покладаються в основу діяльності Підприємства;

11.2.До виключної компетенції Засновника належать:

11.3.Визначення основних напрямків діяльності Підприємства;

11.4.Призначення та звільнення керівника Підприємства;

11.5.Погодження Підприємству розміщення, реорганізації та ліквідації дочірніх підприємств, філій і представництв;

11.6.Створення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу, передавальних актів;

11.7.Затвердження річних фінансових планів Підприємства та контроль їх виконання;

11.8.Засновник має право:

11.8.1тримувати повну інформацію щодо діяльності Підприємства;

11.8.2.Знайомитись з даними бухгалтерського обліку, звітності та іншими документами;

11.8.3.Надавати Підприємству допомогу у вигляді грошових коштів, майна, обладнання та інших матеріальних цінностей, необхідних для діяльності Підприємства;

11.8.4.Встановлювати рівень рентабельності діяльності Підприємства в межах встановлених чинним законодавством України;

11.8.5.Контролювати виконання завдань, покладених Засновником на Підприємство;

11.9.Засновник приймає на себе такі зобов'язання:

11.9.1Виконувати прийняті на себе у встановленому порядку зобов'язання, стосовно Підприємства;

11.9.2.Сприяти Підприємству у здійсненні мети його діяльності.

 

ХП. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

 

12.1.Припинення діяльності Підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення ) або ліквідації;

12.2.Реорганізація Підприємства здійснюється за рішенням Засновника. При реорганізації Підприємства вся сукупність його майнових прав та обов'язків переходять до правонаступника;

12.3.Підприємство ліквідовується:

12.3.1За рішенням Засновника;

12.3.2.На підставі рішення Господарського суду;

12.4.Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється відповідно до законодавства України.

З дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження управління Підприємством. Ліквідаційна комісія, у триденний термін, з моменту її призначення розміщує в засобах масової інформації публікацію про його ліквідацію із зазначенням терміну подачі кредиторами своїх претензій, оцінює наявне майно Підприємства, виявляє його дебіторів та кредиторів, розраховується з ними, вживає заходів по сплаті боргів Підприємства третім особам, складає ліквідаційний баланс та подає його Засновнику або органу, що призначив ліквідаційну комісію;

Кредитори та інші юридичні особи, які перебувають у договірних відносинах з Підприємством, що ліквідовується, повідомляються про його ліквідацію в письмовій формі;

12.5.Претензії кредиторів до Підприємства задовольняються з його майна. Черговість та порядок вимог кредиторів визначаються відповідно до закону.

Претензії, незадоволені через відсутність майна, претензії, які не визнані ліквідаційною комісією, якщо їх заявники у місячний термін після одержання повідомлення про повне або часткове відхилення претензій не звернуться до суду з відповідним позовом, а також претензії, у задоволенні яких за рішенням суду кредиторові відмовлено, вважаються погашеними;

12.6.Ліквідаційна комісія несе відповідальність за шкоду, заподіяну нею Підприємству та третім особам, відповідно до законодавства України;

12.7.Ліквідація Підприємства вважається завершеною, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність з моменту внесення запису про ліквідацію до Єдиного державного реєстру підприємств, установ і організацій;

12.8.У разі реорганізації або ліквідації Підприємства працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.

 

Секретар ради Оксана ПЕНДРАК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора