ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проект рішення ради №253 «Про внесення змін та затвердження Статуту комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради в новій редакції»

Кількість переглядів: 7
Скликання: VIII скликання
Сесія: Проекти
Тип документу: Проект рішення ради
Дата: 21.03.2024
Номер документу: 253
Назва документу: Про внесення змін та затвердження Статуту комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради в новій редакції
Прикріплені файли:
  1. Проєкт рішення (0.03 МБ)

ПРОЄКТ

Розробник: Директор КП

«Волочиська центральна аптека №11»

Яблонська О.Л.

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА

Волочиської міської територіальної громади

VІІІ скликання

ХХХІХ сесія

Р І Ш Е Н Н Я

квітня 2024 року Волочиськ -39/2024

 

Про внесення змін та затвердження Статуту комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради в новій редакції

 

Відповідно до ст. 78, 135 Господарського кодексу України, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» , Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань», Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад», розглянувши лист директора КП « Волочиська центральна аптека №11» Яблонської О.Л. від 05 лютого 2024 року №7, за рекомендацією постійних комісій з питань житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури, комунальної власності громади, енергозбереження та транспортування, з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Змінити найменування юридичної особи код ЄДРПОУ 01980087 з «Комунальне підприємство «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради» на «Комунальне підприємство «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області»

  2. Привести у відповідність юридичну адресу комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області код ЄДРПОУ 01980087, змінивши її з «31200, Хмельницька область, місто Волочиськ, вул. Незалежності, 68 а» на «31200, Хмельницька область, Хмельницький район місто Волочиськ, вулиця Незалежності, будинок 68а».

  3. Директору комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області Яблонській О.Л. внести зміни до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

4. Затвердити Статут комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області у новій редакції (додається).

5. Уповноважити директора комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області підписати та провести державну реєстрацію Статуту підприємства згідно з вимогами чинного законодавства України.

6. Рішення міської ради № 8-15/2021 від 21 грудня 2021 року «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради (нова редакція)» визнати таким, що втратило чинність.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності (голова комісії Байда А.Л.) та директора комунального підприємства «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області Яблонську О.Л.

 

 

 

Міський голова Костянтин ЧЕРНИЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення ХХХІХ сесії міської ради

-39/2024 від квітня 2024 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СТАТУТ

Комунального підприємства

«Волочиська центральна аптека №11»

Волочиської міської ради

Хмельницького району

Хмельницької області

(нова редакція)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Волочиськ

2024 рік

 

І. Загальні положення

1.1. Комунальне підприємство «Волочиська центральна аптека №11» Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області (скорочена назва КП «Волочиська центральна аптека №11»), надалі по тексту «Аптека» - комунальне підприємство міської ради, яке є юридичною особою та здійснює виробничу і комерційну діяльність, а також інші види господарської діяльності, що не заборонені чинним законодавством України, відповідають цілям, передбаченим Статутом «Аптеки».

1.2. Засновником «Аптеки» є Волочиська міська рада (надалі по тексту «міська рада»).

1.3. «Аптека» користується та розпоряджається закріпленим за нею майном, що належить на правах повного господарського відання.

1.4. «Аптека» відповідає за своїми зобов’язаннями всім належним їй майном.

1.5. Власник майна не несе відповідальності по зобов’язаннях «Аптеки», а «Аптека» не відповідає по зобов’язаннях власника майна.

1.6. «Аптека» діє на принципах повної господарської оперативної самостійності, самоуправління, самофінансування, може відкривати рахунки в установах банків, в тому числі – валютні, може одержувати від будь-яких фінансово-кредитних установ, банків, підприємств кредити на договірних засадах, одержувати кредити від своїх зарубіжних партнерів, може від свого імені отримувати майнові та особисті немайнові права нести обов’язки, укладати договори, контракти, бути відповідачем і позивачем відповідати в судових засіданнях, несе відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності та виконання зобов’язань перед партнерами та бюджетом.

1.7. «Аптека» має право створювати в установленому порядку свої аптеки, аптечні пункти, аптечні кіоски, відособлені відділи аптеки, філії.

1.8. «Аптека» може створювати разом з іншими господарськими підприємствами, товариствами, організаціями спілки, асоціації та інші об`єднання для координації діяльності і захисту своїх прав, професіональних і соціальних прав працівників аптечної мережі.

1.9. «Аптека» взаємодіє з державними органами, органами місцевого самоврядування іншими організаціями, установами, підприємствами, громадськими організаціями та громадянами України і закордоном у вирішенні Статутних завдань.

1.10. «Аптека» має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки установах банків, печатку та штамп встановленого зразку із своїм найменуванням.

1.11. «Аптека» немає в своєму складі інших юридичних осіб.

1.12. Діяльність «Аптеки» регламентується Конституцією України, чинним законодавством України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами та інструкціями Міністерства охорони здоров`я України, регламентуючими документами інших міністерств у компетентних питаннях,

рішеннями сесії та виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями голови міської ради, обласної та районної державної адміністрації.

1.13. «Аптека» набуває прав юридичної особи від дня її державної реєстрації.

1.14. Місце знаходження «Аптеки» та її юридична адреса:

31200, Хмельницька область, Хмельницький район місто Волочиськ, вулиця Незалежності, будинок 68а.

 

ІІ. Предмет і мета діяльності

 

2.1. Предметом діяльності «Аптеки» є:

2.1.1. Роздрібна торгівля лікарських засобів, виробів медичного призначення, предметів санітарії та гігієни, парфюмерно-косметичних товарів, спирту етилового, виробів із спирту, хімічних реактивів, аптечного і лабораторного посуду, обладнання, інших товарів, що не заборонені чинним законодавством України через аптеку, аптечні пукти, аптечні кіоски, відособлені відділення аптеки.

2.1.2. Оптова торгівля лікарськими засобами, виробами медичного призначення з «Аптеки» та її структурних підрозділів закладам охорони здоров`я, аптечним та іншим підприємствам. Виробництво, з наступною їх реалізацією, лікарських засобів в умовах аптеки, в тому числі в асептичних умовах, з дотриманням санітарно-гігієнічних норм і правил, вимог Державної Фармакопеї, нормативних документів та правил аптечної технології з дозволених до застосування діючих речовин за індивідуальними рецептами лікарів, вимогах закладів охорони здоров`я, зверненнями окремих громадян.

2.1.3. Виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, пересилання, ввезення, вивезення, відпуск, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Здійснення контролю за фармацевтичною та господарською діяльністю підпорядкованої аптечної мережі. Здійснення торгівельно-закупівельної діяльності, що не суперечить чинному законодавству України з метою отримання коштів для придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення.

2.1.4 Здійснення закупівлі і створення державних запасів лікарських засобів, виробів медичного призначення на випадок стихійного лиха, катастроф, епідемічних захворювань за рішенням районної ради та райдержадміністрації за цільові бюджетні кошти.

2.1.5. Визначення поточної та перспективної потреби в лікарських засобах і виробах медичного призначення.

2.1.6. Укладання договорів з постачальниками та виробниками медтоварів згідно асортименту для аптечних закладів визначеного Міністерством охорони здоров`я України.

2.1.7. Отримання від виробників-постачальників медикаментів та інших товарів медичного призначення.

2.1.8. Проведення інформаційної роботи серед медичних працівників та населення про наявний асортимент лікарських засобів та інших медичних товарів.

2.1.9. Інші послуги, надання яких не суперечить даному Статуту, цілям діяльності «Аптеки» та чинному законодавству України.

2.1.10. Підвищення рівня задоволення потреб населення та лікувально-профілактичних закладів в медикаментах та інших предметах аптечного асортименту, покращенням культури обслуговування.

2.1.11. Здійснення заходів по раціональному розподілу і використанню лікарських засобів, вивчення попиту в них населення та закладів охорони здоров`я.

2.1.11. Запровадження в практику діяльності «Аптеки» передових форм роботи, нових технологій, елементів наукової організації праці.

2.1.12. Задоволення соціальних і економічних потреб трудового колективу.

2.1.13. Вступ у взаємовідносини з юридичними та фізичними особами, в т.ч. іноземними, на договірних засадах з питань виробництва і реалізації спільної діяльності.

2.1.14. Самостійне здійснення господарської діяльності в межах повноважень, передбачених даним Статутом.

2.1.15. Здійснення інших дій та заходів, що відповідають предмету і цілям діяльності та не суперечать чинному законодавству України.

 

ІІІ. Майно «Аптеки»

3.1. Майно «Аптеки» є комунальною власністю Волочиської міської ради і передане їй в постійне користування на правах повного господарського відання.

Майно «Аптеки» становлять основні фонди, оборотні кошти, інші матеріальні цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі.

Статутний капітал комунального підприємства становить 215539,79 (двісті пятнадцять тисяч пятсот тридцять девять гривень сімдесят девять копійок).

3.2 Міська рада:

3.2.1. Здійснює управління майном « Аптеки»

3.3. Джерелами формування майна «Аптеки» є:

3.3.1. Прибутки (доходи) отримані від реалізації (торгівлі) лікарських засобів, виробів медичного призначення, інших товарів, що не заборонені чинним законодавством, надання платних послуг, а також інших видів господарської діяльності.

3.3.2. Прибутки (доходи) від цінних паперів.

3.3.3 Кредити банків та інших кредиторів.

3.3.4 Капітальні вкладення та дотації з бюджету.

3.3.5 Придбання майна інших підприємств, організацій, установ тощо.

3.3.6 Безоплатні та благодійні внески організацій, асоціацій, підприємств, установ, об`єднань, акціонерних товариств, окремих громадян, благодійних фондів.

3.3.7 Кошти від реалізації, роздержавлення і приватизації майна «Аптеки».

3.4. Для матеріально-технічного забезпечення організаційних, виробничих, господарських потреб «Аптека» здійснює оперативну діяльність по придбанню будівельних матеріалів, обладнання, апаратури, аптечних меблів, інвентарю, автотранспорту, проведенню поточних і капітальних ремонтів, реконструкцій приміщень, утриманню автотранспорту, проведенню всіх інших робіт, необхідних для виконання адміністративно-господарських завдань, покладених на «Аптеку».

3.5. Збитки, завдані «Аптеці» в результаті порушення її майнових прав державними органами, юридичними та фізичними особами відшкодовуються за рішенням суду.

3.6. Захист майнових прав «Аптеки» гарантується державою. Вилучення у «Аптеки» основних фондів, оборотних коштів та іншого використовуваного ним майна здійснюється тільки у випадках, передбачених чинним законодавством України.

 

ІV. Керівництво «Аптекою»

4.1 Управління майном «Аптеки» (в межах встановлених законодавством повноважень) здійснюється її власником. Керівництво «Аптекою» здійснює директор, який призначається на посаду і звільняється головою Волочиської міської ради. З директором укладається контракт.

 4.2. Контрактом визначаються права, обов’язки та відповідальність сторін, умови матеріального та соціального забезпечення керівника, умови його звільнення з посади з урахуванням гарантій, передбачених діючим законодавством України

4.3. Директор «Аптеки» повинен мати вищу освіту, досвід організаційної роботи. Директор «Аптеки» здійснює керівництво самостійно, вирішує всі питання, що відносяться до його компетенції, за винятком тих, що віднесені даним Статутом до компетенції трудового колективу.

4.4. У рамках здійснення господарської діяльності директор:

4.4.1. Складає (затверджує) штатний розпис «Аптеки».

4.4.2. Затверджує положення, посадові інструкції працівників, інші документи.

4.4.3. Затверджує звіти по результатах діяльності, порядку розподілу прибутку і покриттю збитків.

4.4.4. Вирішує питання підбору, розміщення, підготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

4.4.5. Видає накази, розпорядження, інструкції в межах своєї компетенції, організовує і контролює їх виконання, визначає структуру управління, встановлює штат.

4.4.6. Вирішує питання прийому та звільнення з роботи працівників згідно чинного законодавства або на контрактній основі, застосовує до них заходи заохочення та дисциплінарного стягнення.

4.4.7. Виступає від імені «Аптеки», представляє її інтереси у відносинах з державними, юридичними, фізичними особами та громадянами в межах наданих повноважень

4.4.8. Укладає договори, контракти, видає довіреності на вчинення юридичних дій від імені «Аптеки».

4.4.9. Відкриває розрахункові та інші рахунки, в тому числі валютні, в установах банків, має право першого підпису на юридичних, фінансових і інших документах.

4.4.10. Визначає склад і обсяги відомостей, що становлять посадову, комерційну таємницю, порядок їх захисту.

4.4.11. Для оперативного повсякденного забезпечення фінансово-господарської діяльності, надання організаційної, консультативної і медичної допомоги, організації виробничої і фармацевтичної роботи та контролю за її проведенням в аптеці та підвідомчій аптечній мережі, має право на отримання та використання службових автомобілів.

4.4.12. Встановлює ступінь відповідальності працівників, несе персональну відповідальність за всі види діяльності «Аптеки» та виконання покладених на неї функцій відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту.

4.5. Трудовий колектив становлять усі працівники «Аптеки», які беруть участь у його діяльності.

4.5.1. Повноваження трудового колективу реалізуються загальними зборами та її виборним органом – радою трудового колективу, яка представляє інтереси трудового колективу.

4.5.2. Взаємовідносини між «Аптекою» і трудовим колективом регулюються колективним договором.

4.5.3. Повноваження трудового колективу:

4.5.3.1. Вносить пропозиції щодо вирішення соціально-економічних питань.

4.5.3.2. Розглядає проект і затверджує колективний договір.

4.5.3.3. Заслуховує інформацію про виконання колективного договору.

4.5.3.4. Розглядає та вирішує питання самоврядування згідно з Статутом «Аптеки».

4.5.3.5. Визначає та затверджує перелік і порядок надання працівникам «Аптеки» соціальних пільг, участь у моральному та матеріальному стимулюванні продуктивної праці, участь у забезпеченні виконання програм з питань охорони праці, заохоченні винахідництва і раціоналізаторської діяльності, порушення клопотання про представлення до нагород.

4.4.3.6. За узгодженням з власником майна вносити зміни та доповнення до Статуту «Аптеки», які реєструються в порядку, визначеному чинним законодавством України.

 

V. Діяльність «Аптеки»

5.1. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності «Аптеки» є дохід (прибуток).

5.2. Прибуток, що залишається в розпорядженні «Аптеки» розподіляється і використовується на розвиток виробництва, поповнення власних оборотних коштів для придбання лікарських засобів та задоволення спільних потреб колективу і заохочення його працівників. Податки сплачуються «Аптекою» відповідно до чинного законодавства України.

5.3. «Аптека» самостійно визначає форму оплати праці, систему та розміри оплати праці і інші види доходів працівників. Встановлює для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день, може заохочувати працівників підприємств, установ, які обслуговують трудовий колектив, але не входять до його складу та інші пільги, що не суперечать установчим документам та не заборонені чинним законодавством України.

«Аптека» може використовувати тарифні сітки і шкали співвідношень посадових окладів, що визначаються галузевими угодами, як орієнтир для диференціації оплати залежно від професії, кваліфікації працівників, складності та умов виконуваних ними робіт.

5.4. «Аптека» самостійно планує діяльність і визначає перспективи розвитку. Основу планів становлять замовлення та договори, укладені із споживачами і постачальниками медичних товарів та інших матеріально-технічних ресурсів.

5.5. «Аптека» реалізує свою продукцію та майно за цінами і тарифами, що встановлюються самостійно або на договірній основі, а у випадках, передбачених чинним законодавством України, за державними (місцевими) цінами і тарифами. В розрахунках із зарубіжними партнерами використовуються контрактні ціни згідно з умовами та цінами світового ринку.

5.6. «Аптека» самостійно здійснює зовнішньоекономічну діяльність в порядку, визначеному чинним законодавством України.

5.7. «Аптека» здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність відповідно до порядку, визначеного нормативними актами та чинним законодавством України.

5.8. «Аптека» користується банківським кредитом та несе відповідальність за його використання і своєчасне повернення, надає при наявності коштів комерційну позику іншим підприємствам, організаціям тощо.

5.9. Контроль за окремими сторонами діяльності «Аптеки» здійснюється власником майна, державною податковою службою та державними органами, що наглядають за безпекою виробництва і праці, протипожежною та екологічною безпекою, іншими органами відповідно до чинного законодавства України.

5.9 Взаємовідносини з власником майна «Аптеки» здійснює відповідно до чинного законодавства України.

 

VI. Права, зобов’язання і відповідальність

6.1. «Аптека» має право: створювати філіали, представництва, відділення та інші відособлені підрозділи і затверджувати положення про них по узгодженні з власником майна.

 

 

П Е Р Е Л І К

структурних підрозділів КП «Волочиська центральна аптека №11», Хмельницька область, Хмельницький район, м. Волочиськ, вул. Незалежності,68А

  1. Аптека №5, Хмельницька область, Хмельницький район, м. Волочиськ, вул. Незалежності ,47 А

  2. Аптека №42, Хмельницька область, Хмельницький район, с.Соломна, вул.Шевченка,24

 

6.2. Продавати, обмінювати, здати в оренду, надавати в позику майно відповідно до чинного законодавства України, якщо власником майна або уповноваженим ним органом не встановлені обмеження щодо здійснення таких актів.

6.3. «Аптека» зобов’язана:

6.3.1. Своєчасно здійснювати природоохоронні заходи та забезпечувати для всіх працюючих безпечні та нешкідливі умови праці.

6.3.2. Постійно поліпшувати умови праці та побуту жінок, підлітків, забезпечувати їх роботою переважно в денний час, із скороченим робочим днем для жінок, які мають малолітніх дітей, вагітних жінок переводити на легшу роботу.

6.3.3. Забезпечувати безпеку виробництва, санітарно-гігієнічні норми і вимоги щодо захисту здоров`я його працівників, населення і споживачів (покупців) медичних товарів, а у випадках передбачених чинним законодавством України сплачувати штрафи в бюджети відповідних місцевих органів держави.

6.3.4. «Аптека» несе відповідальність за порушення договірних зобов’язань, кредитно-розрахункової і податкової дисципліни, вимог до якості медикаментів, виготовлення ліків, а також інших правил господарсько-фінансової діяльності відповідно до чинного законодавства України.

 

VII. Припинення діяльності «Аптеки»

7.1. Припинення діяльності «Аптеки» відбувається шляхом її ліквідації або реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення). Реорганізація «Аптеки» відбувається за рішенням власника майна. При цьому вся сукупність прав та обов’язків бюро переходить до правонаступників.

7.2. «Аптека» ліквідовується:

- за рішенням власника майна;

- на підставі місцевого та господарського суду.

«Аптека» ліквідовується у випадках визнання її банкрутом з власної вини, прийняття рішення судом про заборону діяльності через невиконання умов, встановлених законодавством, при визнанні недійсності установчих документів про створення «Аптека», а також на інших підставах передбачених чинним законодавством України. Злиття, приєднання, поділ, перетворення Аптеки, виділення одного або кількох структурних підрозділів проводиться відповідно до Цивільного та Господарського кодексів України.

Ліквідація «Аптеки» здійснюється у порядку, визначеному нормами Цивільного кодексу України та Кодексу України з процедур банкрутства.

Ліквідація, реорганізація «Аптеки» вважається закінченою, а «Аптека» такою, що припинила свою діяльність з моменту скасування її державної реєстрації.

 

 

Директор комунального підприємства

«Волочиська центральна аптека №11» Оксана ЯБЛОНСЬКА

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора