ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проект рішення ради №181 «Про продаж земельної ділянки у власність, яка виставляється на земельні торги окремим лотом у формі електронного аукціону»

Кількість переглядів: 15
Скликання: VIII скликання
Сесія: Проекти
Тип документу: Проект рішення ради
Дата: 27.02.2024
Номер документу: 181
Назва документу: Про продаж земельної ділянки у власність, яка виставляється на земельні торги окремим лотом у формі електронного аукціону
Прикріплені файли:
  1. Проєкт рішення (0.18 МБ)

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА

Волочиської міської територіальної громади

VІІІ скликання

ХХХVІІІ сесія

Р І Ш Е Н Н Я

6 березня 2024 року Волочиськ № -38/2024

Про продаж земельної ділянки у власність, яка виставляється на земельні торги окремим лотом у формі електронного аукціону

Розглянувши пояснювальну записку відділу земельних відносин та екології, проект із землеустрою, звіт про експертні грошові оцінки, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ст. 12, 127, 135 – 139, Земельного кодексу України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони» інші відповідні документи, за рекомендацією постійної комісії з питань земельних відносин, архітектури, будівництва, перспективного планування та екології,

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити проект із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0290 га за кадастровим номером 6820910100:01:015:0955 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, з категорії земель житлової та громадської забудови, (секція В код 03.07) по вул. Довженка, 2Н м. Волочиськ Хмельницького району.

2. Погодити звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 0,0290 га за кадастровим номером 6820910100:01:015:0955 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, з категорії земель житлової та громадської забудови, (секція В код 03.07) по вул. Довженка, 2Н м. Волочиськ Хмельницького району.

3. Включити до переліку земельних ділянок для продажу у власність на земельних торгах окремими лотами у формі електронного аукціону земельну ділянку площею 0,0290 га за кадастровим номером 6820910100:01:015:0955 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, з категорії земель житлової та громадської забудови, (секція В код 03.07) по вул. Довженка, 2Н м. Волочиськ Хмельницького району.

4. Продати на земельних торгах окремим лотом у формі електронного аукціону земельну ділянку у власність площею 0,0290 га за кадастровим номером 6820910100:01:015:0955 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, з категорії земель житлової та громадської забудови, (секція В код 03.07) по вул. Довженка, 2Н м. Волочиськ Хмельницького району.

5. Встановити стартову ціну продажу земельної ділянки, що підлягає продажу на конкурентних засадах у формі електронного аукціону земельну ділянку площею 0,0290 га за кадастровим номером 6820910100:01:015:0955 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, з категорії земель житлової та громадської забудови, (секція В код 03.07) по вул. Довженка, 2Н м. Волочиськ Хмельницький район в розмірі 28 756 грн. (двадцять вісім тисяч сімсот п’ятдесят шість грн).

6. Встановити розмір кроку торгів 1 % стартової ціни лота

7. Торги провести в порядку визначеному ст. 135-139 Земельного Кодексу України.

8. Дату проведення земельних торгів у формі електронного аукціону визначити у межах термінів, визначених п.6 ст.137 Земельного кодексу України.

9. Зобов’язати Переможця земельних торгів у формі електронного аукціону: на виконання п.24 ст.137 ЗКУ відшкодувати витрати, здійсненні на підготовку Лотів до проведення земельних торгів, земельна ділянка площею 0,0290 га (кадастровий номер 6820910100:01:015:0955) в сумі 5000 грн. 00 коп. (п’ять тисяч грн. 00коп.) згідно з виставленими рахунками;

10. Уповноважити міського голову Черниченка Костянитна Володимировича від імені Організатора підписати протоколи про результати торгів, договори купівлі продажу земельних ділянок, що виставляються на земельні торги та інші документи з питань проведення земельних торгів у формі електронного аукціону.

11. Затвердити проекти договору купівлі продажу земельної ділянки, згідно з додатком до цього рішення.

12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, архітектури, будівництва, планування територій природокористування благоустрою та екології (голова комісії Бович С.В.) начальника відділу земельних відносин та екології Дацюк В.П.

 

 

 

Міський голова Костянтин ЧЕРНИЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення ХХХVІІІ сесії міської ради

від 06 березня 2024 р. №-38/2024

 

ДОГОВІР 

купівлі-продажу  

ПРОЄКТ

 

Ми, що нижче підписались: ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА, місцезнаходження: Хмельницька область, Хмельницький район, місто Волочиськ, площа Центральна, будинок 1, код платника податків згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України 04060695, зареєстрована 06.11.1997 року, номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про проведення державної реєстрації юридичної особи 1 654 120 0000 000409, надалі «Продавець», в особі міського голови Черниченка Костянтина Володимировича, 21 жовтня 1971 року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податку ____________, зареєстрований за адресою: ____________________________________________, який діє від імені та в інтересах Волочиської міської ради Хмельницької області згідно закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та рішення Волочиської міської ради від 27 листопада 2020 року №1-1/2020 «Про початок повноважень Волочиського міського голови», рішення Волочиської міської ради від ____________________ року №______, протоколу про результати земельних торгів №________________, сформованого _____________ року, надалі «Представник Продавця», з однієї сторони, та

_______________________, _______________року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податку ______________, зареєстрований за адресою: ____________________________________________________________, надалі «Покупець», з другої сторони, в подальшому по тексту даного договору разом іменуються – «Сторони», попередньо ознайомлені з вимогами цивільного законодавства щодо недійсності правочинів, діючи добровільно, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам`яті, розуміючи значення своїх дій, уклали цей договір про наступне:

 

  1. Продавець, на підставі протоколу проведення земельних торгів ____________________, сформованого ________________ року, продав та передав у власність, а Покупець купив та прийняв у власність земельну ділянку  площею 0,0290 га, кадастровий номер 6820910100:01:015:0955, вид цільового призначення – 03.07 для будівництва і обслуговування будівель торгівлі, що розташована за адресою: Хмельницька область, Хмельницький район, місто Волочиськ, вулиця Довженка, 2Н (два «Н») та сплатив визначену протоколом про результати земельних торгів грошову суму.

  2. Найменування оператора, через електронний майданчик якого було заведено інформацію про лот в ЕТС – _____________, організатор аукціону- _________________________________, стартова ціна лота – __________________________.

  3. Вказана земельна ділянка є комунальною власністю Волочиської міської ради, право власності на яку зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 12 липня 2022 року Лозіцькою Т.В., державним реєстратором Волочиської міської ради Хмельницької області, номер запису про право власності 47333581, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна №2610878968040.

  4. Експлікація земельних угідь, переданих у власність: усього земель, гектарів – 0,0290 га, у тому числі за земельними угіддями, гектарів: землі під соціально-культурними об’єктами – 0,0290 га; вид цільового призначення – 03.07 для будівництва і обслуговування будівель торгівлі, категорія земель – землі житлової та громадської забудови; відомості про обмеження у використанні земельної ділянки відсутні згідно з витягом з Державного земельного кадастру про земельну ділянку № НВ-___________ від _____________ року.

  5. Продавець свідчить, що зазначена в п.1 земельна ділянка на момент підписання договору під арештом чи забороною не перебуває, щодо неї не ведуться судові спори, у податковій заставі та в іпотеці не перебуває, відносно неї не укладено будь-яких договорів з відчуження чи щодо користування з іншими особами, будь-яких обтяжень та обмежень (застава, оренда, сервітути тощо), щодо використання відчужуваної земельної ділянки за цільовим призначенням, немає. Треті особи не мають прав на земельну ділянку, заборгованості по податках чи інших платежах, які стосуються відчужуваної земельної ділянки немає. Земельна ділянка візуально оглянута Покупцем. Оглядом встановлено, що земельна ділянка знаходиться у стані який є придатним для її використання за цільовим призначенням.

  6. Продаж земельної ділянки проводиться за __________ (_________________) гривень _____ копійок згідно протоколу проведення про результати земельних торгів № ______________, сформованого ___________ року. Відповідно до результатів торгів кошти за придбаний лот, а саме: сума забезпечувального платежу, яка підлягає сплаті переможцем земельних торгів оператору для подальшого перерахуванню організатору становить _______ (_______________) гривень 00 копійок, Покупець сплатив на рахунок організатора земельних торгів р/р ___________________________ в ____________________, одержувач _____________________, ЄДРПОУ ___________, згідно квитанції __________ від ________________ року №______________ та гарантійний внесок у сумі ______________ (___________________) гривень 00 копійок, сплачений Покупцем згідно з квитанцією ____________ від _____________року №__________ до початку торгів та зараховується до купівельної ціни. Сторони обізнані стосовно рівня ринкових цін на аналогічні земельні ділянки. Сторонам роз’яснено, що домовленість про ціну земельної ділянки є суттєвою умовою цього договору і за приховування Сторонами дійсної вартості землі, що відчужується, нотаріус не несе відповідальності при настанні негативних наслідків. Сторонам роз’яснено нотаріусом про необхідність проведення розрахунків за цим договором з дотриманням вимог ст.1087 Цивільного кодексу України та постанови Правління НБУ №148 від 29.12.2017 року «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» від 29 грудня 2017 року.

  7. .Вартість земельної ділянки згідно із звітом про експертно-грошову оцінку земельної ділянки, виданого 26 лютого 2024 року приватним підприємством «ПРОЕКЦІЯ» становить – 28 756,00 (двадцять вісім тисяч сімсот п’ятдесят шість) гривень 00 копійок, що затверджена Волочиською міською радою згідно рішення від __________ року №__________. Рецензія на звіт про оцінку земельної ділянки складено ________________________ року.

  8. Відсутність заборони відчуження перевірено ________________ округу відповідно до Інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна та суб’єкта та до витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна (податкові застави).

  9. Відсутність застосовуваних санкцій, передбачених ст. 4 Закону України «Про санкції», рішення про застосування яких прийняте Радою національної безпеки України та введено в дію указом Президента України, до сторін цього правочину, а також відсутність відомостей в Єдиному реєстрі боржників України, Автоматизованій системі виконавчих проваджень, Відкритому реєстру національних публічних діячів України, перевірено ________________ року.

  10. Права та обов’язки Продавця: Продавець має право вимагати від Покупця виконання обов’язків за цим Договором; Продавець зобов’язаний передати земельну ділянку Покупцю у стані, що відповідає санітарним нормам; Продавець зобов’язаний попередити Покупця про всі відомі йому недоліки земельної ділянки.

  11. Права та обов’язки Покупця: Покупець має право вимагати від Продавця передачі земельної ділянки, а також виконання інших обов’язків за цим Договором; Покупець зобов’язаний прийняти земельну ділянку; Покупець зобов’язується використовувати земельну ділянку, яка відчужується за цим Договором, за її цільовим призначенням, з моменту виникнення права власності на земельну ділянку, Покупець зобов’язаний дотримуватися вимог законодавства про охорону довкілля та охорони археологічного культурного шару, своєчасно сплачувати земельний податок в розмірах і порядку, передбачених чинним законодавством України.

  12. Договір купівлі-продажу укладається за згодою дружини/чоловіка Покупця – _______________________, справжність підпису якої/якого засвідчено на заяві від _________________ року _____________, приватним нотаріусом ___________________ районного нотаріального округу ________________ області, зареєстрованої в реєстрі за №________, і цей факт доведено до відома Продавця.

  13. Представник Продавця та Покупець стверджують, що вони мають необхідний обсяг повноважень та інформації для укладення та підписання цього Договору, однаково розуміють значення і умови цього Договору та його правові наслідки, правочин спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним, волевиявлення Сторін є вільним, розумним та економічно доцільним, договір не має характеру фіктивного та удаваного правочину, укладається не під впливом тяжкої обставини.

  14. Своїми підписами під цим договором Сторони підтверджують факт повного розрахунку за відчужувану земельну ділянку та відсутність один до одного будь-яких претензій щодо виконання зобов`язань за цим Договором.

  15. Сторонам роз`яснено зміст ст.ст.61, 90, 120, 125, 126, 131, 132, 140, 158, 167, 210, 211 Земельного кодексу України, ст.ст. 229-231, 233-235, 368, 375, 376, 378, 650-657 Цивільного кодексу України, ст. 60, 65, 74 Сімейного кодексу України, ст.212 Кримінального кодексу України, ст. 32 Закону України «Про охорону культурної спадщини».

  16. Право власності у Покупця на земельну ділянку, що є предметом цього договору виникає з моменту реєстрації цього права.

  17. Всі витрати за складання та оформлення цього договору несе Покупець.

  18. Договір складено в трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, один примірник договору знаходиться у нотаріуса, а інші видаються Сторонам договору.

Своїми підписами під текстом цього договору купівлі-продажу ми, Представник Продавця та Покупець стверджуємо той факт, що зміст документа та його правові наслідки нам зрозумілі, а правочин повністю відповідає нашому волевиявленню.

ПІДПИСИ:

ПРОДАВЕЦЬ_____________________________________________________________

ПОКУПЕЦЬ ______________________________________________________________

Посвідчувальний напис нотаріуса


 

Секретар ради Оксана ПЕНДРАК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора