ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Продовольча безпека та впровадження програми «Сади Перемоги»

Дата: 06.04.2022 15:30
Кількість переглядів: 515

Фото без описуСьогодні, 6 квітня, відбулася нарада керівництва громади, сільських старост, представників фермерських господарств за участі провідного експерта з питань самоврядування Анатолія Ткачука щодо продовольчих викликів, спричинених війною. В ході наради було презентовано програму «Сади Перемоги».

«Сади Перемоги» - всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

В умовах війни на сьогодні щонайменше 30% сільськогосподарських полів не будуть засіяні у 2022 році, Росія цілеспрямовано знищує сільськогосподарську техніку в Україні та великі склади сільськогосподарської продукції. Війна спричинила кризу із забезпеченням України зерном, овочами, олійною та м’ясною продукцією.

Таким чином, сьогодні завдання кожного - забезпечити продовольством не лише свою сім’ю, а й підтримати українців на тимчасово окупованих територіях, внутрішньо-переміщених осіб та всіх, хто на передовій.

«Ми маємо зробити все для того, щоб в нас було достатньо харчових продуктів. Це об’єктивна проблема зараз. І тільки ми можемо цю проблему вирішувати. Громада і люди, які тут живуть», - підсумував Анатолій Ткачук.

Сайт програми «Сади Перемоги» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора