ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коронавірус. Що таке ПЛР-тест?

Дата: 14.01.2021 08:28
Кількість переглядів: 1381

Фото без описуУ громадах, колишнього Волочиського району станом на 14.01.2021р. від початку пандемії зареєстровано 2549 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції, з них 117 дітей віком від 0 до 17 років.  Інтенсивний показник захворюваності на 100 тис. населення складає 5011,2.

Коронавірус - це гостра респіраторна інфекція, яка викликається коронавірусом  COVID-19. Симптоми захворювання з початку проявляються, як при звичайному ГРЗ : загальна слабкість, підвищення температури тіла, але й може бути пониження, озноб, кашель, закладеність у носі, утруднене дихання, втрата нюху та смаку. Можуть бути блювота, діарея, біль у животі, ломота у м”язах. Небезпека полягає у тому, що коронавіруси викликають ускладнення у вигляді важких пневмоній буквально з третього дня  захворювання. Виявити коронавірусну інфекцію в організмі людини або імунітет до неї наразі допомагають чотири види тестів.

Це ПЛР-діагностика (метод полімеразно- ланцюгової реакції), ІФА-тести (імуноферментний аналіз) на антитіла, експрес-тести на антитіла та експрес-тести на антиген.

Найпопулярнішим способом підтвердити наявність інфекції є ПЛР-тест. Для такої діагностики беруть мазок з носа і горла. У результаті дослідження буде вказано, виявлено чи не виявлено РНК вірусу SARS-CoV-2, який спричиняє коронавірусну хворобу.

Саме він упродовж  епідемії є єдиною офіційною підставою встановлювати діагноз COVID-19 в Україні та вважається найнадійнішим.

Робити цей тест можна у будь-який день у період прояву симптомів, а також при підозрі на безсимптомний перебіг хвороби.

Рішення щодо того, який конкретно тест на COVID-19 потрібно робити людині, ухвалюють на підставі різних факторів. Основні з них - це наявність характерних симптомів та тісний контакт із підтвердженим хворим.

За 2 години до відбору матеріалу необхідно утриматися від прийому їжі, вживання напоїв, використання спрею для порожнини рота, паління. За 6 годин до обстеження утриматися від вживання лікувальних засобів для зрошення ротоглотки.

Тому звертаємося до мешканців міста та району  ! Не зволікайте своїм здоров”ям, вчасно звертайтеся по медичну допомогу  та відбору матеріалу для дослідження на COVID-19 . Біоматеріал щоденно доставляється у вірусологічну лабораторію ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗУ». Результати досліджень видаються протягом доби від моменту доставки матеріалу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора