ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За незаконне зайняття рибним добувним промислом 2 місцевих жителів постануть перед судом.

Дата: 05.06.2024 12:35
Кількість переглядів: 68

Фото без описуВ ході досудового розслідування, яке здійснювалося СД ВП № 2 Хмельницького РУП ГУНП України в Хмельницькій області та за процесуального керівництва прокурорів Волочиської окружної прокуратури, встановлено, що двоє місцевих жителів, всупереч вимогам низки нормативно правових-актів, які регулюють питання любительського і спортивного рибальства, з використанням заборонених знарядь лову, в нерестовий період, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій та бажаючи настання наслідків, за попередньою змовою групою осіб здійснили незаконний вилов риби, чим заподіяли істотну шкоду рибному господарству на загальну суму 83045,00 грн.

Обвинувальний акт щодо правопорушників, разом із позовною заявою поданою процесуальним прокурором до них, скеровано на розгляд до суду.

В разі доведеності їх винуватості правопорушникам загрожує не лише обов’язок відшкодувати завдані збитки, але й покарання за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 КК України мінімальна санкція якого сягає штрафу в розмірі 17000 грн, а максимальна обмеження волі на строк до 3 років.

Звертаю увагу, що нерестова заборона встановлена наказом Управління Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Хмельницькій області» від 25.03.2024 року № 36, із текстом якого ви можете ознайомитися за посиланням: https://khm.darg.gov.ua/files/14/03_25_24_nakaz_nerest.pdf.

 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора