ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки: бережіть себе та своїх близьких!

Дата: 04.04.2024 09:59
Кількість переглядів: 43

Фото без опису4 квітня відзначається Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності. Цей день є нагадуванням про жахливі наслідки мін та інших вибухонебезпечних предметів, а також про важливість просвітницької роботи та допомоги постраждалим.

Мінна небезпека – це жорстока реальність для багатьох людей. За даними ООН, щорічно від мін та вибухонебезпечних залишків війни гинуть або отримують поранення близько 6 тисяч людей. Більшість з них – мирні жителі, в тому числі діти.

В Україні проблема мінної небезпеки стала особливо актуальною після повномасштабного вторгнення Росії. Російські війська залишають по собі міни, снаряди та інші вибухонебезпечні предмети, які становлять смертельну загрозу для людей.

Що ми можемо зробити?

  • Підвищувати обізнаність про мінну небезпеку. Дізнайтеся самі та розкажіть своїм близьким про правила безпечної поведінки на забруднених територіях.
  • Підтримувати організації, які допомагають постраждалим від мінної небезпеки. Ці організації надають допомогу жертвам мін, проводять розмінування та навчають людей правилам безпечної поведінки.
  • Звертати увагу на підозрілі предмети. Не чіпайте їх і негайно повідомте про них ДСНС за номером 101.

Разом ми можемо зробити світ безпечнішим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора