ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчаємось, творимо, пізнаємо! Будинок дитячої та юнацької творчості

Дата: 14.03.2024 14:30
Кількість переглядів: 129

Фото без описуБудинок дитячої та юнацької творчості – комплексний заклад позашкільної освіти, який працює за 5-ма напрямами – художньо-естетичним, науково-технічним, туристсько-краєзнавчим, військово-патріотичним та гуманітарним.

 

Пріоритетним та найбільш чисельним у БДЮТ є художньо-естетичний напрям.


Із грудня 2023 року вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості Волочиської міської ради займаються на новій локації. Гуртки образотворчого мистецтва «Кольорова палітра», «Початкове технічне моделювання», «Паперопластика», «Народна творчість», «Юні гітаристи», «Акторської майстерності» та театральна студія «Прем’єра» працюють за адресою: вулиця М. Лисенка, 8.

Дякуючи мудрому керівнику Кінь Оксані Олегівні, заклад став справжнім осередком творчості, де діти та юнаки мають можливість розкривати свої таланти, здобувати знання та навички, а також отримувати незабутні враження.

Вихованці театральної студії «Прем’єра» та гуртка «Акторської майстерності» (керівник Філіпченко Раїса Євстафіївна) займаються у новому відремонтованому приміщенні. Тут у камерній затишній атмосфері вони проводять репетиції та влаштовують творчі вечори, літературно-музичні читання, знайомлять глядачів із творчістю відомих письменників, поетів, байкарів.

Вихованці театрального колективу – переможці обласного фестивалю-конкурсу "Маски Мельпомени". А юні читці постійні учасники та Дипломанти Всеукраїнських мистецьких конкурсів («Розстріляна молодість», «Слово нації», «Різдвяна зіронька») у номінації «художнє декламування».

Юні гітаристи опановують мистецтво гри на струнному інструменті під керівництвом досвідченого наставника Панасюка Олександра Анатолійовича.

У Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі мистецтв "Пісня над Бугом" Диплом ІІ ступеня здобув вихованець гуртка Дмитро Волох.

Маленькі майстрині, вихованки гуртка «Народна творчість», разом із креативним керівником Онопрієнко Оксаною Андріївною, без перебільшення, роблять світ довкола кращим! Адже створені їхніми умілими руками вироби прикрашають навчальні приміщення, роблять затишнішими домівки та стають приємними подарунками-сувенірами рідним і друзям. Їх творчість високо оцінюють члени журі різноманітних виставок-конкурсів.

Втішив підсумок обласної виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва "Знай і люби свій край", у якій команда Волочиської громади посіла перше командне місце серед міських ТГ!

А юним художникам важко уявити життя без пензля, фарб та олівця! Недаремно разом із своєю талановитою наставницею Стасюк Тетяною Сергіївною вони назвали свій гурток «Кольорова палітра», адже опановують найрізноманітніші техніки образотворчого мистецтва: живопис, графіку, батик, ліплення із солоного тіста. Кожен із дітей вже є маленькою творчою особистістю. А вихованці старшої групи гуртка мають перемоги в обласних та Всеукраїнських конкурсах дитячої творчості.

Розвиток творчих конструкторських вмінь та навичок, дрібної моторики рук та художнього смаку, акуратності та наполегливості, виховання почуття краси, творчої фантазії, терпіння та вміння доводити розпочату справу до логічного завершення – все це завдання програми гуртків «Початкове технічне моделювання» і «Паперопластика». З ними успішно справляються маленькі майстри. Під вмілим наставництвом керівника гуртка Дрозд Тетяни Вікторівни вони фантазують із різноманітними видами паперу в техніках паперової пластики, квілінгу та модульного оригамі. Зараз з нетерпінням чекають на результати Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Стильний папір», на який підготували сценічний костюм «Українське сонце зійшло».

Зразковий ансамбль бального танцю «VIVA DANCE» (керівник Юлія Ковтун) знаний у Волочиській громаді та у Хмельницькій області. Аплодували талановитим танцюристам вражені їх майстерністю виконання глядачі і за межами України (Польща, Австрія, Італія,). Вихованці ансамблю є багаторазовими призерами обласних, Всеукраїнських і Міжнародних фестивалів та конкурсів хореографічного мистецтва, вони бажані учасники міських, регіональних та обласних концертних програм. Найвагоміше досягнення колективу та його керівника – у жовтні 2023 року року наказом Міністерства і науки, молоді та спорту України) ансамблю присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив».

Керівник колективу разом із своїми вихованцями втілюють у життя цікаві творчі проєкти. Цілий ряд постановок та сюжетних композицій знімають на відео, поширюють на сторінках соціальних мереж та у своїх групах, що дає можливість захопити мистецтвом бального танцю велику аудиторію поціновувачів, збільшити чисельність вихованців і популяризувати мистецьку діяльність ансамблю за межами громади, області та України. Відео-сюжети набули великої популярності, зібрали велику кількість схвальних відгуків та поширень.

Результативно працюють і гуртки туристсько-краєзнавчого напряму. Збірна команда гуртків «Пішохідний туризм», керівниками яких є Олег Приймак та Володимир Басистюк – постійні учасники і переможці в обласному конкурсі зі спортивного орієнтування. Вихованці гуртків мають перемоги і в особистих заліках. Один із етапів змагань відбувся і на теренах нашої громади в квітні 2023 року.

Юні туристи вдосконалюють свою майстерність, подорожують рідним Поділлям та Україною. За сприяння Волочиської міської ради відбулися поїздки на скаледром (двічі за навчальний рік), туристичний фестиваль (с. Токи), поїздка в Карпати з метою проведення одноденних радіальних походів. Вихованці туристичних гуртків підкорили Говерлу з нагоди Дня прапора та Дня Незалежності та з метою участі у встановленні національного рекорду – підняття найбільшого прапора повітряним змієм.

Активно розпочав роботу гурток козацько-лицарського виховання «Джура» (керівник Мазур Олександр Ігорович).


Вихованці та педагоги позашкільного закладу вдячні нашим захисникам, Збройним Силам України, за можливість займатися творчістю під мирним небом. За кожної можливості вони передають волонтерами листівки, сувеніри для воїнів, в яких висловлюють свою повагу і віру у перемогу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора