ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запровадження в громадах програми «Життєстійкості»

Дата: 01.03.2024 13:29
Кількість переглядів: 121

Фото без описуВідбулася інформаційна зустріч з питань реалізації експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості Мінсоцполітики.

Ця програма покликана допомагати ветеранам і родинам військових, внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, малозабезпечених та літнім людям.

Волочиська громада одна з перших в Україні запускає послугу з формування життєстійкості – ініціативу Міністерства соціальної політики, покликану комплексно підтримувати ментальне здоров’я українців.

Впровадження даної послуги у нашій громаді відбувається завдяки підтримці та тісній співпраці з ТОВ «Астарта Київ» (Волочиськ-агро) та дякуючи її керівникові Віктору Іванчику, який з початком повномасштабної війни у 2022 році став ініціатором із запровадження в громадах програми «Життєстійкості» разом з Мінсоцполітики.

Метою цієї послуги – навчити кожного бути емоційно та ментально стабільним у кризових умовах, долати стрес, отримати навички першої психологічної допомоги рідним. Отож з квітня 2024 року усі мешканці Волочиської територіальної громади, у тому числі ВПО, можуть звернутися по фахову допомогу психологів та фахівців із соціальної роботи.

У межах послуги вони зможуть отримати таку допомогу безкоштовно. Разом із тим, наявність такої послуги дасть можливість громаді ефективно організувати роботу з мешканцями: направляти їх до відповідних спеціалістів або органів та установ, зекономити час людини і фахівців на пошук інформації, показати людині найкоротший шлях до потрібної послуги.

Волочиський міський голова розповів про запровадження послуги та наголосив на її важливості для мешканців громади, особливо зараз в період дії воєнного стану коли кваліфікованої психологічної допомоги потребують як місцеві жителі, так і ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора