ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спалювання сухої трави та сміття на присадибних ділянках, у парках, на узбіччях доріг та в інших місцях категорично заборонено

Дата: 29.02.2024 11:22
Кількість переглядів: 95

Фото без описуШановні мешканці!

З настанням весни зростає ризик виникнення пожеж через спалювання сухої трави. Ця небезпечна практика може призвести до значних матеріальних збитків, шкоди довкіллю та, що найгірше, людських жертв.

Звертаємо вашу увагу, що згідно з чинним законодавством, спалювання сухої трави та сміття на присадибних ділянках, у парках, на узбіччях доріг та в інших місцях категорично заборонено!

Внаслідок спалювання сухої трави гинуть корисні комахи, птахи та тварини. Дим від спалювання трави шкідливий для здоров'я людей, особливо для дітей та людей з хронічними захворюваннями.

Відповідальність за спалювання сухої рослинності на території громади може наставати за такими статтями КУпАП:

Стаття 152 - Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.
Санкція – від 340 грн. до 1340 грн. для громадян, та від 850 грн. до 1700 грн. для посадових осіб та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності.
Порушення ст. 152 КУпАП фіксуються працівниками поліції та уповноваженими посадовими особами міської ради, розглядаються адміністративною комісією при виконавчому комітеті міської ради.

Стаття 77-1. Самовільне випалювання рослинності або її залишків (Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, визначеного Міністерством захисту довкілля та природніх ресурсів України)
Санкція – від 3060 грн. до 6120 грн. для громадян, та від 15300 грн. до 21420 грн для посадових осіб.
Порушення ст. 77-1 КУпАП фіксуються інспекторами з охорони довкілля, єгерами та охоронцями державного мисливського фонду. Розглядаються органами ДСНС та органами Державної екологічної інспекції України

Пам'ятайте:
Спалювання сухої трави може призвести до неконтрольованих пожеж, які можуть знищити житлові будинки, господарські споруди, ліси та інші об'єкти.

Закликаємо вас бути відповідальними та не палити суху траву!

Збережемо довкілля, наше життя та здоров’я!

З повагою, Міська рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора