ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни тепер можуть пройти професійне навчання за рахунок коштів держави

Дата: 29.02.2024 10:37
Кількість переглядів: 90

Фото без описуНа засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Хмельницькій ОВА, яке відбулося 15.02.2024 року у місті Кам’янець-Подільський, розглянуто надважливе питання щодо механізму реалізації експериментального проекту з професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Метою проекту є підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання.

Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості (далі – Порядок) затверджений постановою КМУ №984 від 15 вересня 2023 року.

Дія цього Порядку поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, визначених пунктами 21113-1519-25 частини першої статті 6 та пунктами 1710-16 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, які є застрахованими особами.Фото без опису

Професійне навчання здобувачів освіти здійснюється в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Професійне навчання здобувачів освіти здійснюється шляхом первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, у тому числі на курсах цільового призначення.

Професійне навчання здобувачів освіти з фаховою передвищою та вищою освітою здійснюється шляхом підвищення кваліфікації, у тому числі на курсах цільового призначення, або підготовки чи перепідготовки за робітничими професіями.

Результатом професійного навчання може бути здобуття повної або часткової професійної кваліфікації.

Фінансування професійного навчання здобувачів освіти та пов’язаних із ним витрат під час реалізації експериментального проекту здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в межах видатків, передбачених на зазначені цілі у бюджеті Фонду на відповідний рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора