ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прощання з нашим захисником - Іваном Шафінським

Дата: 24.02.2024 12:29
Кількість переглядів: 95

Фото без описуЖорстока війна продовжує забирати найкращих воїнів, які ціною життя боронять вільне майбутнє України. Сьогодні Волочиськ прощається зі ще одним своїм Гроєм-захисником.

Шафінський Іван Миколайович, виконуючи бойове завдання, героїчно загинув 15 червня 2023 року на Запорізькому напрямку. Лише через довгих вісім місяців, 15 лютого 2024 року його тіло вдалось ідентифікувати.

Народився Іван 18 жовтня 1998 року в селі Івки, Старосинявського району Хмельницької області. 4-х річним хлопчиком він з мамою і сестрою переїхав у місто Волочиськ. Навчався у Волочиському НВК.

Після школи продовжив навчання на державному відділі Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, за спеціальністю «Соціальна допомога». Маючи гарне почуття гумору та гострий розум, разом з друзями створили власну команду КВН. Іван був її капітаном.

Після закінчення університету поїхав працювати до Польщі, де і зустрів свою майбутню дружину.

За кілька днів до початку війни Іван повертається в Україну. 25 березня 2022 року одружується і в той же час записується добровольцем в 47 Окрему Механізовану Бригаду імені Чорних Запорожців. В серпні його призвали на службу, а в вересні він підписав контракт. Пройшовши навчання в Великобританії та в Німеччині, він кожного дня рвався в бій, здобувати омріяну перемогу. Саме там він відчував себе потрібним своїй країні. Він був там, де мав бути, куди кликало його серце - серце справжнього патріота.

Останньою волею Івана було аби його тіло було кремоване, і на могилі посаджений дуб. Він взяв з рідних обіцянку не плакати і не носити траур, а згадувати приємні моменти, проведені з ним.

Іван став для всіх справжнім Героєм, Воїном Світла, Лицарем гідності і честі. Його подвиг - це яскравий приклад найбільшої жертовної любові. Таку високу любов, коли людина жертвує найдорожчим - власним життям, заради захисту ближніх, називають Всевишньою. Більшої цінності немає…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора