ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період реальне покарання у виді позбавлення волі

Дата: 20.02.2024 14:22
Кількість переглядів: 142

Фото без описуЗа публічного обвинувачення Волочиської окружної прокуратури суд визнав винним 41-річного місцевого жителя Волочиської ОТГ в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період (ст. 336 КК України).

У ході судового розгляду прокурором доведено, що військовозобов’язаний перебуваючи на військовому обліку, будучи придатним за станом здоров’я для проходження військової служби та не маючи правових підстав для відстрочки від призову під час мобілізації, все ж таки прийняв рішення не обороняти свою державу.

Так, чоловік в період воєнного стану в листопаді 2023 року достовірно знаючи, що має прибути за викликом до РТЦК та СП для подальшої відправки до військової частини - без поважних причин не з’явився на вказану дату і час, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

З урахуванням ситуації, яка наразі склалася в країні - збройною агресією рф та конституційним обов'язком кожного громадянина по захисту Батьківщини, вчинений військовозобов'язаним умисний нетяжкий злочин представляє значну суспільну небезпечність, тому звільнення останнього від відбування призначеного покарання з випробуванням створює в очах громадян та суспільства в цілому негативне враження безладдя та безкарності, тим паче під час введеного на всій території України воєнного стану та мобілізації.

За результатом судового розгляду, вироком Волочиського районного суду від 20.02.2024 обвинуваченого визнано винуватим у вчинені злочину, передбаченого ст. 336 КК України та засуджено до 3 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Прокурор Волочиської

окружної прокуратури Дмитро МАЛИНЕЦЬКИЙ


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора