ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота без бар’єрів: компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю можна отримати через Дія

Дата: 19.02.2024 09:15
Кількість переглядів: 68

Фото без описуРоботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, можуть отримати компенсацію від держави через Дію.

Відповідно до умов програми, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих  людей з 1 групою інвалідності — до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності — до 71 тис. гривень.

Для отримання компенсації за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю через портал Дія, роботодавцю необхідно:

  • авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП;
  • заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • вказати IBAN свого рахунку;
  • підписати заяву КЕПом.

Рішення буде ухвалене впродовж 10 робочих днів, в разі позитивного – кошти надійдуть на рахунок впродовж 5 робочих днів.

Також роботодавець може отримати компенсацію через подання заяви до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі.

Програма реалізується Міністерством економіки та Міністерством цифрової трансформації, послугу надає Державна служба зайнятості. 

Джерело: Міністерство економіки України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора