ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нові можливості єВідновлення: як відбудувати будинок на власній землі

Дата: 01.02.2024 09:16
Кількість переглядів: 84

Фото без описуДержава запускає наступний етап програми єВідновлення. Відтепер власники зруйнованого житла можуть подати заяву в Дії, отримати виплату та побудувати за ці кошти новий будинок на своїй ділянці.

Аби подати заяву про виплати за знищене майно та розпочати будівництво необхідно:

  1. Оновіть Дію та авторизуйтеся в застосунку, перейдіть у Сервіси — єВідновлення.
  2. Повідомте про знищене майно. Якщо зробили це раніше, повторно не потрібно.
  3. Виберіть тип компенсації — Грошова виплата та подайте заяву.

Протягом 30 днів комісія органу місцевого самоврядування визначить суму компенсації. Для цього враховують характеристики будинку: площу знищеного житла та середню вартість квадратного метра на вторинному ринку регіону.

Умови програми єВідновлення

Щоб розпочати будівництво — припиніть право власності на знищений об’єкт та подайте повідомлення про початок будівельних робіт. Тільки після цього можна буде подати заяву про безпосереднє зарахування коштів на картку. Виплати надійдуть пізніше. Очікуйте, коли про це повідомлять.

Гроші з картки можна витратити тільки в будівельних магазинах та в підрядників, які беруть участь у програмі єВідновлення. Повний перелік доступний за посиланням.

Компенсація надійде двома траншами по 50%. Між ними потрібно подати проміжний звіт. Якщо ви не єдиний власник знищеного будинку, то подавайте одну спільну заяву або декілька окремих. Кожен співвласник отримає індивідуальну компенсацію відповідно до своєї частки.

Звести новий приватний будинок можна на території будь-якої громади, крім тимчасово окупованих територій та регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора