ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Волочиській громаді буде налагоджено власне виробництво деревних пелет для твердопаливних котлів

Дата: 28.12.2023 15:56
Кількість переглядів: 353

Фото без описуУ Волочиській громаді буде налагоджено власне виробництво деревних пелет для твердопаливних котлів.

Таку можливість вдалось реалізувати в рамках проекту «Посилене партнерство для Сталого відновлення», що впроваджується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA). Волочиській міській територіальній громаді, зокрема комунальному підприємству теплових мереж «Тепловик», за кошти міжнародних партнерів надано технічну підтримку - базову комплектацію обладнання для виробництва паливних пелет.

Центральна котельня підприємства обладнана водогрійними котлами, які працюють на природному газі та одним твердопаливним котлом, загальною потужністю 2 МВт.

Для роботи твердопаливного котла, протягом кількох минулих років закуповувалась паливна пелета, як екологічно чиста сировина. Проте, здорожчання вартості пелет при значних обсягах її використання, призвели до того, що в роботі котла використовувалась переважно деревна щепа, що  накопичується в результаті санітарної чистки та розріджування зелених насаджень (дерев, кущів), викошування трави.

Тепловіддача від спалювання щепи є доволі низькою, порівняно з пелетою, яка за своїми теплотворними характеристиками не поступається вугіллю, до того ж екологічні характеристики пелет набагато кращі.

Проект міської ради «Посилення спроможності Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик», шляхом функціонування лінії з виробництва пелет» спрямований на зменшення споживання природного газу, відтак і зменшення залежності ВКПТМ «Тепловик» від проблем у сфері газопостачання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора