ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семінар-нарада з роботодавцями громади

Дата: 25.12.2023 13:29
Кількість переглядів: 148

Фото без описуЗа дорученням міського голови, робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Волочиської міської територіальної громади 21.12.2023 року провела семінар-нараду з роботодавцями громади.

Мета семінару: захист соціальних прав та гарантій найманих працівників, легалізація трудових відносин та дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці та попередження ймовірних порушень трудового законодавства.

На семінар були запрошені субʼєкти господарювання, які за інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області та за результатами проведеного ГУ ДПС у Хмельницькій області аналізу, віднесені до переліку субʼєктів господарювання, які у серпні-вересні 2023 року, нараховували заробітну плату найманим працівникам на рівні або нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати за основним місцем роботи.

В семінарі прийняли участь: голова робочої групи, начальник відділу праці, зайнятості населення та внутрішнього аудиту Волочиської МТГ Гедзюк С.О., член робочої групи, начальник Волочиської ДП Саланський А.М.; секретар робочої групи, головний спеціаліст відділу праці, зайнятості населення та внутрішнього аудиту Волочиської МТГ Табалюк К.Є.,

запрошений головний державний інспектор відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Хмельницькій області Мельничук С.С., а також представники субʼєктів господарювання.
Робочою групою опрацьовано, надані учасниками засідання, первинні документи, що стосуються нарахування заробітної плати найманим працівникам. Встановлено окремі випадки незабезпечення державних мінімальних гарантій в оплаті праці, невідповідність обліку та звітності.

Присутній на засіданні головний інспектор з праці Мельничук С.С. розʼяснив та надав практичну допомогу представникам субʼєктів господарювання у питаннях нарахування заробітної плати, обліку робочого часу, також повідомив про зміни, що відбулися у трудовому законодавстві в період правого режиму військового стану.

«Круглий стіл» відбувся на хвилі взаємного розуміння та взаємної поваги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора