ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили проєкт розвитку доступного житла внутрішньо переміщеним особам

Дата: 13.12.2023 15:24
Кількість переглядів: 185

Фото без описуСьогодні провели зустріч з національними проектними менеджерами — представниками Міжнародної організації міграції ООН «Міграція».

З метою забезпечення нагальних житлових потреб в Україні, зокрема, надання доступного житла внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та іншим постраждалим від війни категоріям населення, а також сприяння соціальній згуртованості за допомогою житлових ініціатив на рівні громад, Міжнародна організація з міграції наразі реалізує Житловий проєкт, що фінансується Урядом Німеччини, який має на меті побудувати 65 000 кв. м. квартир у власність громад у західних та центральних областях Україні. Побудовані квартири будуть надані в оренду сімʼям ВПО та місцевим жителям дефіцитних професій на умовах доступної оренди або оренди з правом викупу.

Для ефективної реалізації Житлового проєкту необхідно провести ряд заходів в законодавчій та соціальній сферах, а також пройти узгодження на рівні громад, вдосконалити механізми його реалізації відповідно до існуючих європейських стандартів. У нашій громаді розроблено Генеральний план міста в якому передбачено та відведено земельні ділянки для реалізації таких проєктів.

На зустрічі обговорили можливість втілення одного з проектів організації на території нашої громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора