ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гендерна рівність

Дата: 17.01.2018 17:16
Кількість переглядів: 850

Фото без опису17 січня 2018 року, відбулося  засідання координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. На засіданні обговорювались права та можливості жінки в суспільстві, гендерна рівність, зокрема, гендерне бюджетування, гендерне насильство та заслухали звіт про роботу служб з попередження насильства в сім’ї.

Члени комісії характеризували поняття гендеру та гендерної політики, розглядали гендерний показник серед працівників в освітніх організаціях, участь жінок і можливість їх самореалізації в суспільно-політичному житті та державну політику України стосовно гендерної рівності.

Діючі механізми та інструментарії забезпечення гендерної рівності в Україні досі залишаються недосконалими. Це не дозволяє значною мірою протидіяти гендерній нерівності, викорінити існуючі стереотипи щодо ролі жінок і чоловіків у суспільстві, а також у повному обсязі досягти цілей щодо створення умов для реалізації рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Для формування позитивного ставлення до рівноправ’я у сім’ї, відповідального батьківства, утворення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у сферах життєдіяльності суспільства, запобігання дискримінації за ознаками статі, запобігання насильству в сім’ї рекомендовано членами засідання організовувати проведення конференцій, нарад і семінарів



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора