ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семінар-нарада з роботодавцями громади

Дата: 13.11.2023 15:32
Кількість переглядів: 133

Фото без описуЗа дорученням міського голови, робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Волочиської міської територіальної громади провела семінар-нараду з роботодавцями громади.

Мета семінару - захист соціальних прав та гарантій найманих працівників, легалізація трудових відносин та дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці.

На семінар були запрошені суб’єкти господарювання, які за інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області та за результатами проведеного ГУ ДПС у Хмельницькій області аналізу, віднесені до переліку суб’єктів господарювання, які у продовж 2023 року, нараховували заробітну плату найманим працівникам на рівні або нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати за основним місцем роботи.

В семінарі взяли участь: голова робочої групи, начальник відділу праці, зайнятості населення та внутрішнього аудиту Волочиської МТГ Гедзюк С.О., член робочої групи, начальник Волочиської ДПІ Саланський А.М.; секретар робочої групи, головний спеціаліст відділу праці, зайнятості населення та внутрішнього аудиту Волочиської МТГ Табалюк К.Є., запрошений головний державний інспектор відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Хмельницькій області Мельничук С.С., а також представники суб’єктів господарювання.

Голова Робочої групи Гедзюк С. О. звернула увагу присутніх, що одним з найпріоритетніших напрямків роботи сьогодення є легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості. Цю ж позицію підтримав начальник Волочиської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Саланський А. М., який закликав працедавців та їх робітників працювати легально, таким чином допомагаючи нашій країні на шляху до перемоги.

В ході засідання головний інспектор з праці Мельничук С.С. роз’яснив та надав практичну допомогу присутнім представникам суб’єктів господарювання у питаннях нарахування заробітної плати в частині дотримання державних мінімальних гарантій, правильності формування наказів, ведення первинних документів (табелів обліку використання робочого часу, розрахунково-платіжних відомостей).

«Круглий стіл» відбувся на хвилі взаємного розуміння та взаємної поваги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора