ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волочиська громада розпочинає реалізацію важливого проєкту !

Дата: 17.10.2023 17:55
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

За фінансової підтримки Європейського інвестиційного  банку у співпраці з програмою розвитку організації об’єднаних націй (ПРООН) та Міністерством інфраструктури України в громаді розпочато реалізацію проєкту «Реконструкції  каналізаційних очисних споруд в м. Волочиськ продуктивною потужністю 5000 м3/ добу».
Фото без опису

Починаючи з 2008 року у Волочиську  працювали над залученням інвестицій для проведення подібних робіт, було виготовлено відповідний проект, який неодноразово коригувався та відтерміновувався за браком фінансування для його реалізації.

Лише в 2023 році, у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», Волочиській громаді вдалось презентувати важливість реалізації проєкту реконструкції каналізаційних очисних споруд та перемогти з конкурсною пропозицією для залучення грантових коштів. 

Даний проєкт реконструкції відібрано та визначено постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2023 року №925 «Про внесення змін у додаток 1 до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 “Деякі питання використання коштів для реалізації проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України” (Офіційний вісник України, 2016 р., № 1, ст. 6; 2023 р., № 54, ст. 3030).

Загальна вартість робіт згідно проєктно-кошторисної документації становить 118,9 млн. грн., з умовою співфінансування за кошти міського бюджету 20% грантової суми.Фото без опису

На реалізацію першої черги даного проєкту Європейським банком уже виділено як субвенцію 35 млн. грн. та ще 7 млн. грн. буде виділено з міського бюджету.

2 жовтня 2023 року проведено засідання робочої групи, де було визначено подальші кроки в реалізації задуму. До складу робочої групи увійшли: міський голова, представники депутатського корпусу, виконавчого комітету,  комунальних та інших служб, громадські активісти та не байдужі жителі міста. На нашу думку, залучення громадськості міста є вкрай важливим стимулом для розвитку та  є однією з ключових вимог Європейського інвестиційного  банку. 

На часі – погодження проєкту в Міністерстві інфраструктури України, Міністерстві фінансів.  Після усіх погоджень будуть проводитись необхідні тендерні процедури. Запрошуємо усіх бажаючих підрядників долучатись до робіт та взяти участь в реалізації даного проєкту.Фото без опису

Також хочемо висловити слова вдячності Європейському інвестиційному банку, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, групі експертів технічної та фінансової підтримки (ПРООН) Галині Кудрі, Всеволоду Яковлєву, Тамарі Бойко за плідну співпрацю допомогу в такій важливій для нас справі. Цінуємо ваш досвід та підтримку!

Миру і швидкої перемоги нам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора