ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фахівці ради взяли участь в онлайн-зустрічі з омбудсманом України

Дата: 20.09.2023 09:11
Кількість переглядів: 69

Фото без описуНапередодні, 12 вересня 2023 року, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець в онлайн-форматі провів, організовану Асоціацією міст України, зустріч з представниками органів місцевого самоврядування.

Під час зустрічі, в якій взяли участь понад 600 учасників, було обговорено наступні питання:

  • реалізація Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами місцевого самоврядування в умовах воєнного стану;

  • застосування норм Закону України «Про захист персональних даних» в муніципалітетах;

  • пошук зниклих безвісти, повернення полонених, допомога рідним військовослужбовців.

Дмитро Лубінець наголосив, що доступ до публічної інформації має бути забезпечений відповідно до законодавства України:

«Наразі до нас надійшло 19 422 повідомлень громадян про порушення їхніх інформаційних прав. Ми склали 45 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», з них 60% правопорушниками були посадові особи ОМС. Дякую колегам із Асоціації міст України, що виступили ініціаторами цієї зустрічі! Це перший досвід проведення такого масштабного заходу в історії інституції. Проте ми й надалі готові регулярно зустрічатися!», - зазначив Дмитро Лубінець.

Він також додав, що учасникам буде відправлено інформаційні матеріали, де буде й алгоритм дій для рідних, чий близький вважається безвісти зниклим за особливих обставин. А також запросив представників ОМС до участі у форумі «Додержання конституційного права на інформацію в умовах правового режиму воєнного стану», який відбудеться 2 жовтня в Секретаріаті Уповноваженого.

Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України висловив вдячність Уповноваженому Верховної Ради України та його команді за інформативну зустріч та роз’яснення щодо поставлених питань, а також подякував за участь представникам органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Учасники зустрічі мали можливість ознайомитись з організацією роботи Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини та його діяльністю.

Нагадаємо, у Хмельницькому діє регіональне представництво Консультаційного центру Уповноваженого ВРУ з прав людини за адресою: вулиця Свободи, 70. Центр працює щоденно з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00. Також можна зателефонувати на “гарячу лінію” 0800-50-17-20 (безкоштовно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора