ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Організація підготовки та проведення російською федерацією будь-яких виборів на тимчасово окупованих територіях України нелегітимні

Дата: 08.08.2023 09:27
Кількість переглядів: 139

Фото без описуЦентральна виборча комісія своєю постановою від 7 липня 2023 р. визнала нелегітимність організації підготовки та проведення російською федерацією будь-яких виборів на тимчасово окупованих територіях України.

Держава-агресор призначила так звані «вибори» на 10 вересня на тимчасово окупованих територіях України, а саме: в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. 

Центральна виборча комісія як головний орган адміністрування виборів в України наголошує, що вказані рішення цвк рф є не тільки грубим порушенням норм як українського, так і міжнародного права, а й ще одним неспростовним доказом злочинних дій рф та її політичного керівництва.Фото без опису

Окремо Центральна виборча комісія зазначає, що відповідно до статті 60 Конституції України ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні накази та розпорядження; за віддання та виконання явно злочинного наказу та розпорядження настає юридична відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора