ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Волочиську запрацювала рада з питань ВПО

Дата: 26.06.2023 16:50
Кількість переглядів: 218

Фото без опису22 червня 2023 року відбулось перше повноважне, після рішення виконавчого комітету, засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Волочиської міської ради. До заходу долучилися представники благодійного фонду “Рокада”.


Зі вступним вітальним словом до членів ради звернулася секретар ради Волочиської міської ради Пендрак Оксана, яка за дорученням міського голови Костянтина Черниченка привітала усіх членів зі створенням Ради, побажала успіхів в роботі з надією на конструктивний діалог.
Рада обговорила нагальні проблеми внутрішнього переміщення в Україні в тому числі і в нашій громаді.

Під час засідання, членами ради було висунуто пропозицію щодо об'єднання у чотири комісії. Зокрема були утворені – комісія з гуманітарних питань, комісія з юридичних питань та працевлаштування, комісія з інформаційного та комунікації та комісія з житлових питань.

Обговорили досвід діяльності раніше створених рад ВПО на Хмельниччині, облаштування скриньки для пропозицій та проблем з якими стикаються наші ВПО з дотриманням принципу анонімності. (106 каб. Вул. Незалежності буд 88) Рада буде засідати щокварталу, а при потребі і частіше. Для робочих зустрічей членів Ради було обрано приміщення міської ради ( актовий зал).
Андрій Цариценко надав консультацію щодо основних проблем, які виникають у внутрішньо переміщених осіб. Учасники засідання затвердили план заходів та роботи Ради на 
2023 рік, встановили черговість засідань та розпочали роботу над річним планом діяльності Ради ВПО. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора