ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім»

Дата: 07.06.2023 08:05
Кількість переглядів: 144

30 травня 2023 року Волочиська міська рада прийняла Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2023 – 2029 роки.

Така програма програма діє комплексно по всій Україні. 

Завданням цієї програми є сприяння у вирішенні житлових питань сільського населення, через надання довготермінових кредитів під 3% річних (багатодітні сім’ї звільняються від сплати відсотків за користування кредитом) на такі цілі та в таких межах:
 нове будівництво житлових будинків з господарськими приміщеннями до 400 тис.грн.;
 завершення раніше розпочатого будівництва та реконструкція існуючого житла до 250 тис.грн.;
 придбання житлових будинків у сільській місцевості до 300 тис.грн.;
 будівництво інженерних мереж до 100 тис.грн.

Суми кредитування визначаються кошторисним розрахунком або експертною оцінкою вартості житла.

Правом, на отримання пільгового кредиту зі ставкою 3 % річних можуть скористатися громадяни України, які постійно проживають (або за умови переселення для постійного проживання) в сільській місцевості та працюють на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності, в особистих селянських господарствах, що функціонують у сільській місцевості та розташовані у межах громади.  

Кредит індивідуальному забудовникові надається на строк до 20 років, але не більш як до досягнення позичальником пенсійного віку відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. 

Надання кредиту здійснюється на підставі кредитного договору, що укладається після підтвердження права позичальника на його одержання та визначення суми кредиту.

Бажаючі отримати детальнішу інформацію можуть звернутися безпосередньо до фахівців Державного підприємства- Хмельницький обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Адреса фонду: Україна, 29000, Хмельницька область, місто Хмельницький, вулиця Грушевського, будинок 87.  Та за телефонами +380 (67) 311-69-69 +380 (38) 276-30-58


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора