ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна податкова служба України інформує: порядок  декларування  у 2023 році деяких видів доходів та заповнення декларації про майновий стан і доходи.

Дата: 13.04.2023 12:53
Кількість переглядів: 129

Фото без описуЩодо подання додатку МПЗ «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь» до декларації (далі - додаток МПЗ).

  Відповідно до п. 177.14 ст. 177 Кодексу зареєстровані підприємцями фізичні особи - власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які здійснюють виробництво власної сільськогосподарської продукції, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати у складі річної податкової декларації додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання (далі - МПЗ).

Для інших платників податку - фізичних осіб - власників, орендарів, користувачів на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих такими особами в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, загальне МПЗ визначається контролюючим органом (п.п.                                                                                       170.14.1 п. 170.14

ст. 170 Кодексу). Форма податкового повідомлення-рішення встановлена наказом Міністерства фінансів України 25 серпня 2022 року № 258 «Про затвердження Змін до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків» (із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 14 вересня 2022 року № 289), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09 вересня 2022 року за № 1036/38372.

Отже, додаток МПЗ подається фізичною особою — підприємцем - власником, орендарем, користувачем на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які здійснюють виробництво власної сільськогосподарської продукції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора