ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Збирачів березового соку штрафуватимуть

Дата: 23.03.2023 10:58
Кількість переглядів: 161

Щороку з середини березня в Україні розпочинається сезон збирання деревних соків. Цей природний продукт має високу поживну цінність і широко використовується в господарстві та харчовій промисловості. Збір соку здійснюють як постійні лісокористувачі, так і підприємці з дозволом на добування, який видається відповідними органами.

Проте, важливо пам'ятати, що збір деревних соків у межах населених пунктів заборонений законом. Така діяльність може завдати непоправної шкоди деревам та екосистемі в цілому. Свердління отворів та прорубування кори можуть призвести до зараження дерев інфекціями, що спричинить їхню гниль та послаблення стійкості до погодних умов.

Тож, Волочиська міська рада закликає громадян не порушувати закон та не здійснювати збір деревних соків у межах населених пунктів. Пункт 4.2. "Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах" чітко зазначає, що таке порушення може мати наслідки у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора