ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 17:31
Кількість переглядів: 124

Фото без описуЦього дня, українці разом зі світовою спільнотою згадують невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом та примусовою працею. Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма. 

Та уже в наші дні український народ знову протистоїть масовому геноциду з боку російської влади, яка намагається знищити населення України ось уже майже дев’ять років.

Після повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, армія російської федерації, не ховаючись та вірячи у свою безкарність, масово знищує все те українське, до якого може дотягнутися. У 1945 році, відступаючи нацистські війська намагалися повністю зруйнувати та знищити Аушвіц, у 2022-2023 роках зносять будівлі в Маріуполі, щоб приховати свої злочини, ракетами та бомбами фактично «стирають» населені пункти України, щоб ніхто не дізнався про кількість вбитих ними цивільних людей, відступаючи, нищать все навколо, поспіхом ховаючи закатованих людей в братських могилах.
Але злочини неможливо приховати. Це не вдалося зробити нацистам, не вдасться і рашистам. Організатори та виконавці цих злочинів обов’язково будуть відповідати за скоєне – вони не мають строку давності.

У цей день, день скорботи та пам’яті, ми поклали квіти до пам’ятника жертвам Голокосту у Волочиську. Приєднуємося до загальної печалі та співчуваємо усьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора