ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Круглий стіл» з підприємцями громади

Дата: 27.01.2023 09:03
Кількість переглядів: 173

Фото без описуЗа дорученням міського голови, Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Волочиської міської територіальної громади  провела «круглий стіл» з підприємцями громади.

Метою засідання є вирішення одного із важливих питань сьогодення – забезпечення державних мінімальних гарантій в оплаті праці найманим працівникам.

На засідання були запрошені підприємці, які за інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області та за результатами проведеного ГУ ДПС у Хмельницькій області аналізу,  віднесені до переліку суб’єктів господарювання, які у серпні-вересні 2022 року, нараховували заробітну плату найманим працівникам на рівні або нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати за основним місцем роботи.

В засіданні прийняли участь: голова Робочої групи Гедзюк С.О., заступник голови Робочої групи Нікітюк В.В.; члени Робочої групи: директор Волочиської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Скиба О.П.; начальник Волочиської ДПІ Саланський А.М.; секретар Робочої групи Табалюк К.Є., а також запрошений головний державний інспектор відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Хмельницькій області Мельничук С.С.

 Комісією розглянуто питання дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.  Опрацьовано первинні документи присутніх суб’єктів господарювання.

Внаслідок перевірки документів, членами Робочої групи та запрошеним головним державним  інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Хмельницькій області  Мельничуком С.С., встановлено окремі факти не додержання законодавства про працю.

 Присутнім роботодавцям роз’яснено та надано практичну допомогу у питаннях нарахування заробітної плати в частині дотримання державних мінімальних гарантій,  правильності формування наказів,  ведення первинних документів (табелів обліку використання робочого часу, розрахунково-платіжних відомостей).

 «Круглий стіл» відбувся на хвилі взаємного розуміння та взаємної поваги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора