ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Волочиських школах відбувся відкритий Урок мужності

Дата: 06.12.2022 16:44
Кількість переглядів: 133

Фото без описуДо дня збройних сил України у Волочиських школах відбувся відкритий Урок мужності. До школярів завітали Ярослава Макушина і Віталій Божик.
 
Віталій – майор волочиського Центру комплектування військовослужбовців. Більше 14 років служби в ЗСУ, учасник АТО та ООС. 

Ярослава – військова медик. Служила у Миколаєві та Маріуполі, де потрапила у полон до росіян.
 
Історію Ярослави важко слухати – більше як пів року молода дівчина, разом зі своїми колегами провела в різних місцях окупованої України а також Росії, перебуваючи у полоні. Жахливі умови, знущання, голод та приниження – це все довелось пройти молодим дівчатам-медикам.

Ярослава народилася й виросла в нашому Волочиську, закінчила школу №1. У дитинстві захоплювалася танцями та співом – кілька років відвідувала студію спортивних танців і вокальний гурток. А після школи вирішила пов’язати життя з медициною.

За покликом серця Ярослава пішла працювати саме військовим медиком. Війну зустріла з перших годин, адже її частина на той час була у Маріуполі. Пережила жахіття бомбардувань та полону, але не втратила надії та оптимізму.  

Усім цим молода дівчина поділилась сьогодні з нашими школярами. У дітей було чимало питань, на які охоче відповіли гості уроку.

Такі зустрічі вкрай важливі для усіх нас, і для молодого покоління - особливо. Нам потрібно знати правду, якою ціною ми боремося за нашу державу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора