ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волочиське бюро правової допомоги інформує. Чи можлива приватизація земельної ділянки під час воєнного стану?

Дата: 28.09.2022 11:08
Кількість переглядів: 561

Фото без описуПід час дії воєнного стану забороняється безоплатна передача земель державної та комунальної власності у приватну власність.

 

Міністерство юстиції України наголошує, що в умовах особливого правового режиму діє заборона на надання дозволів на розроблення документації із землеустрою для приватизації.

 

Але в цей період, громадяни можуть готуватися до подальшого оформлення права власності, обираючи собі вільні ділянки, щоб по завершенню воєнного стану  оформити необхідні документи.

 

Оскільки через збройну агресію доступ до Публічної кадастрової карти обмежено,  громадянам необхідно подати запит про надання публічної інформації до відповідних органів, зокрема органів державної влади, місцевого самоврядування чи державного агентства земельних ресурсів України.

 

У відповіді на запит будуть означені вільні земельні ділянки, які в подальшому можна буде приватизувати після закінчення воєнного стану.

 

За додатковою інформацією та консультаціями звертайтесь до  Волочиського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Волочиськ, пл. Центральна, 3-А,                   тел. (03845) 4-02-82.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора