ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чому потрібно платити єдиний податок під час війни фізичним особам-підприємцям на 1 і 2 групі оподаткування

Дата: 14.09.2022 14:17
Кількість переглядів: 674

 

 

У податковій службі Хмельниччини наголошують, що єдиний податок є одним із джерел наповнення місцевого бюджету. Верховна Рада раніше ухвалила закон, який передбачає що тимчасово, з 01.04.2022 р. до припинення або скасування воєнного стану на території України фізичні  особи-підприємці - платники єдиного податку 1 та 2 груп мають право не сплачувати єдиний податок.


При цьому декларація платника єдиного податку - фізичної особи-підприємця не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого пп.9.1 підрозділу 8 розділу ХХ Податкового кодексу України єдиний податок не сплачувався.

Єдиний податок мають право не сплачувати у разі не здійснення підприємницької діяльності. Окрім цього, нарахування единого податку в ІС «Податковий Блок» відбувається в автоматичному режимі.

Отож, платникам податків за можливості, у разі здійснення господарської діяльності, варто і надалі виконувати свій податковий обов'язок та сплачувати єдиний податок. Підтримайте державу у важкий період для наближення нашої перемоги!
«Немае ніяких державних грошей, є гроші платників податків».
Цей вислів мотивує вчасно та в повному обсязі сплачувати податки, шоб Україна мала бюджет на подолання фінансових трудношів, пов'язаних із війною, змогла знищити ворога та відбудувати інфраструктуру на шляху до європейського майбутнього.


Телефони для довідок:
(0382) 70-18-07 - сплата податків, електронний кабінет, ПДВ, податок на прибуток, ПДФО, ЄСВ, РРО, ПРРО, оподаткування доходів від здійснення підприємницької діяльності, декларування доходів громадян, тощо);
0967463431 - оподаткування юр. осіб, адміністрування ПДВ, ПП, ЄП, питання щодо реєстрації податкових накладних;
0677912586 - оподаткування фізосіб, ЄВ, місцеві податки та збори, РРО/ПРРО, акцизний податок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора