ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протидія торгівлі людьми-діло кожного

Дата: 29.07.2022 15:53
Кількість переглядів: 481

Фото без опису

 

30 липня світове співтовариство відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Щорічно по всьому світу жертвами торгівлі людьми стає декілька мільйонів людей, а також і діти. Найчастіше їх примушують займатися проституцією, брати участь у створенні продукції сексуального змісту, приневолюють до важкої і небезпечної низькооплачуваної праці, жебрацтва. Згідно зі статистикою зареєстрованих злочинів, 20% жертв – неповнолітні.

Торгівля людьми – здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховування чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.  Громадяни України, нерідко стикаються з грубими порушеннями прав людини, насильством та торгівлею людьми. Суспільна загроза цих явищ полягає в посяганні на права людини, які задекларовані в міжнародних і національних документах. Так, Конституцією України проголошені: невід’ємне право на життя (ст. 27 КУ), право на повагу до гідності (ст. 28 КУ), на свободу та особисту недоторканість (ст. 29 КУ), свободу пересування та вільний вибір місця проживання (ст. 33 КУ) та ін.

Тож навіть у ХХІ сторіччі не слід забувати, що торгівля людьми — ганебне явище, яке, на жаль, досі не викорінено. А протистояти йому можна лише спільними зусиллями державних інституцій, громадськості й міжнародних партнерів, викладачів, соцпрацівників, психологів, батьків, неповнолітніх та всіх небайдужих.  

Один з найдієвіших і найефективніших чинників і методів протидії торгівлі людьми – інформаційно-освітні кампанії. І сьогодні, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, свій голос до боротьби з торгівлею людьми може долучити кожен з нас. Головне завдання кожного з нас  – підвищити загальний рівень правової свідомості дітей та молоді, рівень обізнаності з проблем порушення прав людини та дитини, навчити моделям безпечної поведінки, виховати у дітей повагу до прав та  свобод людини, толерантне ставлення кожного до потерпілих від насильства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора