ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Триває проведення циклу інформаційних заходів з питань законодавства про працю

Дата: 11.07.2022 11:44
Кількість переглядів: 682

Фото без опису 

         Одним із найважливіших питань сьогодення залишається  розв’язання проблеми легалізації трудових відносин з найманими працівниками, виплати  легальної заробітної плати та встановлення їм економічних, соціальних та трудових гарантій.

На території Волочиської міської територіальної громади триває проведення циклу інформаційних заходів для суб’єктів господарювання та найманих працівників стосовно переваг використання закденкларованої праці.

Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Волочиської міської ради з інформаційними настановами за січень-червень 2022 року відвідала 109 суб’єктів господарюванняради, в тому числі 10 спільно з посадовими особами Управління Держпраці у Хмельницькій області.

                На жаль, в ході кампаній, знову встановлено і факти незадекларованої праці. Інспектори праці вкотре наголосили на перевагах офіційного працевлаштування, соціальних гарантій для працівників, відповідальності для роботодавців в разі використання праці не оформлених працівників.

Вкотре наголошено, що у разі офіційного працевлаштування держава гарантує працівнику чітко визначені і закріплені трудовим договором умови праці (місце роботи, режим роботи, посадові обов’язки, заробітна плата); гарантовану заробітну плату у розмірі не менше ніж мінімально встановлена законодавством; страховий стаж для отримання допомоги на випадок безробіття, пенсії; право на оплачувані відпустки; право на оплату листка непрацездатності в разі хвороби, тощо.

     В ході проведення кампаній, спілкуючись із роботодавцями та найманими особами, інспектори  праці відмітили, що незважаючи на непросту ситуацію, яка склалась в країні, підприємці в основному декларують трудові відносини і працюють прозоро та відкрито. 

     Тому, хочемо подякувати таким підприємцям і побажати їм подальшого процвітання бізнесу та примноження прибутків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора