ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма підтримки самозабезпечення харчовими продуктами

Дата: 08.06.2022 13:38
Кількість переглядів: 508

Одним з основних викликів для нашої громади (як і для  більшості в Україні) в умовах війни може стати відсутність достатньої кількості продуктів харчування (через бойові дії на значних територіях, знищення складів, ферм, руйнування поставок продуктів).  
 
Мусимо думати стратегічно і мінімізувати ризики. Виконавчим комітетом Волочиської міської ради схвалено Програму підтримки самозабезпечення харчовими продуктами.   
 
Програма розрахована на три роки. Її основні цілі:   
- громада менш вразлива до можливої нестачі харчових продуктів в торговельних мережах у зв’язку з війною    
- жителі забезпечені мінімально-необхідним набором харчових продуктів, вирощених у домогосподарствах  
- громада має необхідні продовольчі ресурси для потреб бюджетних установ.  
 
Програма передбачає: інформаційно-просвітницьку кампанію, оцінку потреб жителів громади у продуктах харчування, інвентаризацію ресурсів, покращення координації та чіткого планування проведення польових робіт, придбання необхідних матеріалів, техніки, інвентаря для вирощування, збереження та переробки виробленої продукції тощо.  
 
Це забезпечить системний підхід і дозволить збільшити кількість продуктів харчування, які виробляються в нашій громаді. До прикладу: школи можуть самі вирощувати городину, якою забезпечать харчування дітей наступного року і не будуть залежати від зовнішніх поставок.  
 
Цього року у Програмі вже беруть участь 14 загальноосвітніх закладів громади та КУ «Центр надання соціальних послуг». У вирощуванні городини (картопля, морква, буряк, цибуля, капуста) задіяні пришкільні земельні ділянки площею 4,7 га.

Мусимо бути сильними і готовими до всього. Тільки так вистоїмо і переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора