ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 28.03.2022 17:26
Кількість переглядів: 626

Фото без описуКомпенсація надається фізичним особам-громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень і безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

Для отримання компенсації:

1. Власник повинен внести відомості про житло, доступне для розміщення ВПО, на веб-ресурсі prykhystok.in.ua. (Ці дані також можуть вносити спеціалісти Волочиської міської ради за зверненням громадян (вул. Незалежності, 88, каб. 104) та сільські старости).

2. Власник приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО подати заяву до Волочиської міської ради (вул. Незалежності, 88, каб. 104) або до сільського старости.

З собою потрібно мати:

паспорт

ідентифікаційний код

банківські реквізити заявника (за потреби слід попередньо відкрити рахунок в банку)

документ на право власності на житло

оригінали чи копії паспортів, ідентифікаційних кодів, свідоцтв про народження дітей та довідок ВПО усіх поселених в житлі осіб.

(Власник житла також зобов’язаний в день припинення  розміщення ВПО або зміни їхньої кількості подати заяву з інформацією про  зміни)

Для отримання компенсації власник житла не пізніше п'ятого числа нового місяця подає до Волочиської міськради відповідну заяву (заповнюється на місці).

Важливо:

Компенсацію зможуть отримати тільки власники житла (за умови наявності документів, що підтверджують право власності)

Поселені ВПО повинні отримати статус внутрішньо переміщеної особи. Для цього їм необхідно зареєструватися в Центрі надання адміністративних послуг (вул. Незалежності, 86).

Уповноважені особи Волочиської міської ради можуть проводити перевірку вказаних у заяві відомостей щодо розміщення ВПО (безоплатності, кількості розміщених осіб та умов проживання)

4. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житло надавалося для ВПО – з дня їхнього розміщення , але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних.

5. Сума компенсації розраховується відповідно до кількості днів, протягом яких житло надається ВПО (14,77 гривень за кожен день на одну людину)

5.  Компенсація здійснюється виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Номер телефону для питань та довідок: 0963375700

Повний текст Порядку компенсації витрат - ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора