ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні заборонили нараховувати та стягувати штрафи чи пеню за несвоєчасну чи неповну оплату послуг комунальних послуг

Дата: 11.03.2022 09:52
Кількість переглядів: 493

Фото без описуШановні жителі громади, у зв’язку із введенням воєнного стану Уряд ухвалив рішення заборонити нарахування, стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги. (Постанова КМУ №206 від 05.03.2022р.) Водночас також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі.

Отже, пеня за прострочену комуналку зараз не передбачена Українці на час воєнного стану звільняються від усіх санкцій за борги щодо комуналки. Самі постачальники послуг кажуть: поки війна, платити треба за можливості.

Але важливо розуміти, що на час воєнних дій одне з головних завдань місцевої влади – організувати стабільне функціонування всієї інфраструктури, у тому числі подачі електроенергії, тепла та води. Для того щоб у підприємств були на це кошти, оплачувати комунальні послуги потрібно так само, як і до війни. Сплата за послуги є великою підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах та потребують ресурсів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора