ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження Порядку оприлюднення інформації про тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для всіх категорій споживачів, та наміри про їх встановлення/зміну, що надаються Волочиським комунальним підп

Дата: 21.02.2022 10:12
Кількість переглядів: 225

Відповідно до листа директора Волочиського КП ВКГ «Джерело» Е. Наумова від 2 лютого 2022 року за №454, на виконання вимог ст. 4 Закону України «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення», керуючись Законами України «Про доступ до публічної інформації», «Про природні монополії», «Про житлово-комунальні послуги» Порядком інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130, відповідно до ст.40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет ВИРІШИВ:

  1. Визнати Волочиське комунальне підприємством водопровідно-каналізаційного господарства «ДЖЕРЕЛО» суб’єктом природної монополії у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у м. Волочиськ, Хмельницького району, Хмельницької області.
  2. Затвердити Порядок оприлюднення інформації про наміри змін цін/тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для всіх категорій споживачів, що надаються Волочиським комунальним підприємством водопровідно-каналізаційного господарства «ДЖЕРЕЛО», (додається).
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Володимира СЕРГІЙЧУКА

 

Міський голова                                             Костянтин ЧЕРНИЧЕНКО

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Волочиської міської ради

17.02.2022 р. № 59

 

ПОРЯДОК
оприлюднення інформації про наміри зміни цін/тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для всіх категорій споживачів, що надаються Волочиським комунальним підприємством водопровідно-каналізаційного господарства «ДЖЕРЕЛО»

  1. Даний Порядок визначає механізм інформування споживачів про наміри змін/тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, їхні складові для всіх категорій споживачів, їх зміну, що надаються Волочиським комунальним підприємством водопровідно-каналізаційного господарства «ДЖЕРЕЛО» (далі Виконавець) яке є суб’єктом природної монополії у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та проведення відкритих слухань щодо обговорення такої інформації.
  2. У цьому Порядку терміни вживаються у значеннях, наведених у Законі України «Про житлово-комунальні послуги».
  3. Інформація про тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, їхні складові для всіх категорій споживачів, їх зміну оприлюднюється відповідно до законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення», «Про природні монополії», «Про житлово-комунальні послуги» та ін.

І. Порядок проведення відкритих слухань про наміри зміни тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

  1. Не пізніше ніж за 7 календарних днів до дня подання розрахунків для встановлення або коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення до виконавчого комітету Волочиської міської ради, Виконавець проводить відкрите слухання про намір зміни тарифів.
  2. Відкрите слухання про намір зміни тарифів проводиться за місцем надання комунальних послуг споживачам.

Виконавець не пізніше ніж за 7 календарних днів до дня проведення відкритого слухання розміщує на власному офіційному вебсайті , інформаційному стенді абонентського відділу Виконавця та дошках оголошень інформацію про дату, час та місце проведення (адреса) відкритого слухання про намір зміни тарифів.

  1. На відкритому слуханні мають бути присутніми представники Виконавця.

На відкрите слухання Виконавець запрошує представників органів місцевого самоврядування, на території юрисдикції яких ним надаються або надаватимуться ці послуги, та споживачів цих послуг.

  1. Результат відкритого слухання оформлюється протоколом, в якому зазначаються дата, час, місце проведення відкритого слухання, інформація про його учасників, перелік питань, що обговорювалися, зауваження та пропозиції (за наявності).
  2. Протокол підлягає оприлюдненню Виконавцем на офіційному вебсайті підприємства або органу місцевого самоврядування не пізніше ніж через 3 дні з дня проведення відкритого слухання.

ІІ. Порядок інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на послуги на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

  1. Протягом 5 робочих днів з дня подання відповідних розрахунків до виконавчого комітету Волочиської міської ради, Виконавець інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифів (або встановити тарифи) у спосіб, визначений цим Порядком, та доводять до відома споживачів інформацію, передбачену цим Порядком.
  2. Строк, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження і пропозиції, встановлюється Виконавцем комунальних послуг, але він не може бути меншим за 7 календарних днів та більшим ніж 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги (або встановити тарифи).
  3. Виконавцем послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, до відома споживачів доводиться така інформація:

-загальний розмір планованого тарифу та його структура (плановані витрати за елементами, прибуток, податок на додану вартість);

-обґрунтування причин зміни тарифу (зазначення розміру діючого тарифу та відсотка відшкодування затвердженим тарифом собівартості, планованого економічно обґрунтованого тарифу, дати, коли тариф востаннє переглядався, причин перегляду тарифу із визначенням форми (способу) його зміни, відсотка зміни основних складових тарифу (заробітної плати, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів), визначення відсотка зміни тарифу тощо);

-обґрунтування необхідності встановлення тарифу (у випадку, якщо тариф встановлюється вперше);

-інша додаткова інформація, визначена Виконавцем за необхідності;

-адреса, за якою приймаються зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, а також строк приймання таких зауважень і пропозицій.

  1. Інформація, зазначена у пункті 12, доводиться до відома споживачів шляхом розміщення на офіційному веб-сайті виконавчого комітету Волочиської міської ради , у друкованому засобі масової інформації місцевої сфери розповсюдження (перевага надається друкованим засобам масової інформації органу місцевого самоврядування), веб-сайті Виконавця, на інформаційному стенді в абонентському відділі Виконавця та на інформаційних стендах біля адміністративних будинків органів місцевого самоврядування .
  2. Виконавець може обрати один із вище перелічених способів доведення інформації (крім розміщення на інформаційному стенді в абонентському відділі та на інформаційних стендах біля адміністративних будинків органів місцевого самоврядування) як основний для розміщення всього масиву необхідної інформації, визначеної цим Порядком. Крім того , обов’язковим є розміщення інформаційного повідомлення у платіжному документі, що застосовується для оплати спожитих послуг, Виконавець комунальних послуг повідомляє споживачів про намір зміни тарифів (або встановлення нових тарифів) на послуги та обов’язково зазначає джерело розміщення всієї необхідної інформації, з якою без перешкод може ознайомитися споживач.
  3. Інформація має бути достовірною, точною, повною.
  4. У процесі доведення до відома споживачів інформації усі зауваження і пропозиції фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань підлягають реєстрації та обов’язковому розгляду Виконавцем комунальних послуг.
  5. Зауваження і пропозиції, які отримані виконавчим комітетом Волочиської міської ради, надсилаються для розгляду Виконавцеві. За результатами такого розгляду Виконавець комунальних послуг приймає рішення про їх урахування чи відхилення.
  6. Виконавець в установленому законодавством порядку повідомляє споживача, який протягом встановленого строку надав свої пропозиції та зауваження, про їх урахування або відхилення. При цьому у разі відхилення пропозицій і зауважень Виконавцем, споживачеві надається відповідь з обґрунтуванням причин їх неврахування.
  7. У разі врахування зауважень і пропозицій в тому числі зауважень та пропозицій зазначених в протоколі відкритого слухання , Виконавець здійснює перерахунок тарифу та передає його до виконавчого комітету Волочиської міської ради листом з висловленою позицією та відповідними обґрунтуваннями.
  8. У такому випадку процедура доведення до відома споживачів інформації повторно Виконавцем не здійснюється.
  9. Якщо у період доведення до відома споживачів інформації Виконавцем перераховано тариф у сторону зменшення у зв’язку із виявленням ним або виконавчим комітетом Волочиської міської ради, технічних помилок, неточностей у розрахунках тарифів, процедура доведення до відома споживачів інформації повторно Виконавцем не здійснюється. Розрахунки тарифів з відповідними обґрунтуваннями надсилаються до виконавчого комітету Волочиської міської ради для прийняття рішення про встановлення тарифів.
  10. У разі відсутності пропозицій та зауважень від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань або вмотивованого їх відхилення Виконавець після закінчення встановленого строку приймання пропозицій та зауважень (наступного робочого дня після останнього дня приймання пропозицій та зауважень) письмово сповіщає про це виконавчий комітет Волочиської міської ради .
  11. Процедура доведення до відома споживачів інформації вважається такою, що відбулася, незалежно від надходження до Виконавця або виконавчого комітету Волочиської міської ради, протягом встановленого строку зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.
  12. Виконавчий комітет Волочиської міської ради не пізніше ніж за 10 робочих днів до дати прийняття рішення про встановлення або коригування тарифів, забезпечує розміщення на офіційному веб-сайті Волочиської міської ради проект такого рішення.
  13. Виконавчим комітетом Волочиської міської ради приймається рішення, про встановлення або коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення яке не пізніше ніж за 5 робочих днів з дати прийняття передається Виконавцю для оприлюднення на офіційному веб-сайті підприємства та на офіційному веб-сайті Волочиської міської ради.
  14. Контроль за дотриманням Виконавцем порядку доведення до відома споживачів інформації, передбаченої цим Порядком, здійснюється виконавчим комітету Волочиської міської ради, уповноваженого встановлювати тарифи, відповідно до їх повноважень, визначених законом.

 

Начальник відділу приватизації, ЖКГ та комунальної власності                     Михайло РОМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора