ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волочиська ДПІ про новації у застосуванні РРО/ПРРО

Дата: 21.01.2022 14:13
Кількість переглядів: 552

Фото без опису17.01.2022 року відбувся тематичний семінар «Про новації у застосуванні РРО/ПРРО», організований Волочиською ДПІ, який провели начальник Волочиської ДПІ Анатолій Саланський, а також начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Хмельницькій області Володимир Ковальський.

Разом з підприємцями громади семінар відвідав голова Волочиської територіальної громади Костянтин Черниченко.

Підприємцям розповіли про зміни та новації податкового законодавства, які вступають у дію з нового року. А саме: уже  з 1 січня 2022 року застосування касових апаратів при здійсненні готівкових розрахунків стало обов’язковим для усіх ФОПів - «спрощенців», окрім тих, які перебувають на 1 групі єдиного податку. Ознайомлено суб’єктів господарювання  про зміни, внесені до Постанови КМУ 1359 від 24.12.2021 ( №1336).

Під час зустрічі  фахівці ДПІ розповіли про особливості функціонування банеру «Програмні РРО», який розміщується на Офіційному сайті Державної  податкової служби України та містить розділи з посиланнями на програмні рішення, нормативно-правові акти, повідомлення, роз’яснення, відео уроки тощо. Підприємцям нагадали про введення в дію з 26.11.2021 року «Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку», який затверджений Наказом МФУ від 03.09.2021 року.Фото без опису

Окрім того, детально зупинилися на питаннях одноразового добровільного декларування, зазначаючи, що це хороша можливість вивести свої активи, з яких були неналежним чином сплачені податки, з «тіні» та легалізувати їх за доволі невисокою ставкою єдиного збору. Як завжди важливим було питання погашення та недопущення приросту податкового боргу.

Ще однією темою діалогу стало обговорення можливостей  електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника податків. Його використання значно економить час платника та передбачає швидкий доступ до необхідної податкової інформації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора