ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Круглий стіл» з представниками бізнесу громади

Дата: 22.12.2021 09:26
Кількість переглядів: 792

Фото без описуНа виконання Плану заходів з питань детінізації доходів громадян та зайнятості населення Волочиської міської ради на 2021 рік та на виконання рекомендацій Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області з питань дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Волочиської міської ради (далі – Робоча група), 17 грудня 2021 року провела засідання «круглий стіл», в якому прийняли участь: голова Робочої групи Гедзюк С.О., секретар Робочої групи Табалюк К.Є., члени Робочої групи: заступник начальника Волочиської ДПІ Вікарук О.Р., директор Волочиського РЦЗ Скиба О.П., запрошений головний державний інспектор Управління Держпраці в Хмельницькій області Мельничук С.С. та представники бізнесу громади (роботодавці), які відповідно до поданої звітності із ЄСВ, у червні 2021 року нараховували заробітну плату застрахованим особам за основним місцем роботи нижче законодавчо встановленого розміру.

На засіданні опрацьовано представлені рободавцями копії первинних документів, що підтверджують нарахування та виплату заробітної плати штатним працівникам за червень 2021 року.

Фото без описуПредставником Держпраці в Хмельницькій області Мельничуком С.С. вказано на окремі недоліки у веденні первинних бухгалтерських документів, наказів. Також, надано кваліфіковані консультації з питань дотримання законодавства про працю.

Голова Робочої групи Гедзюк С. наголосила присутнім, що одним із найважливіших питань сьогодення залишається розв’язання проблеми легалізації трудових відносин з найманими працівниками, виплати легальної заробітної плати та встановлення їм економічних, соціальних та трудових гарантій. Крім цього, повідомила, що за проведеним моніторингом, середня заробітна плата одного штатного працівника на підприємствах, організаціях та установах у Волочиській міській територіальній громаді за листопад 2021 року складає 9845, 6 гривень.

Основою розвитку кожної громади є розвиток її економіки, збільшення виробництва валового продукту, збільшення робочих місць.

На запрошення голови Робочої групи, в засіданні прийняли участь також наші виробники:

-заступник директора приватного підприємства «Транс-Авто-Д» Бабкін А.П. повідомив, що за період поточного 2021 року введена в експлуатацію нова лінія, на підприємстві створено 113 нових робочих місць. Одним із основних видів діяльності підприємства є виробництво причепів та напівпричепів;

-головний бухгалтер товариства з обмеженою відповідальністю «Торгова компанія «Вітагро» Дрод Ю.О., також повідомила про створення 2 нових робочих місць та про зростання заробітної плати штатних працівників за період 2021 року;

-головний економіст товариства з обмеженою відповідальністю «Волочиський цегельник» Овчарук І.М., повідомила, що підприємство сезонного характеру виробництва. В період з квітня по листопад на підприємстві середньооблікова кількість працівників складає 72 особи, середня заробітна плата одного штатного працівника у поточному році зросла на 109,9 відсотків.

Засідання Робочої групи за участю представників бізнесу громади та преставників органів контролю було проведено на хвилі взаємного розуміння.

Голова Робочої групи подякувала присутнім за участь у засіданні і виразила надію на плідну співпрацю.

За консультаціями звертатися: Волочиська міська рада – відділ праці, зайнятості населення та внутрішнього аудиту (03845) 4-05-54.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора