ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З турботою до людей з обмеженими можливостями.

Дата: 03.12.2021 15:17
Кількість переглядів: 809

Фото без опису3 грудня в Україні, як і всьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Ще у 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН було прийнято відповідну резолюцію з закликом до усіх держав проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства.

Відзначаючи цей день ми хочемо привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентувати увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

В нашій громаді проживають понад 4600 осіб з інвалідністю старших 18 років, понад 160 сімей, які виховують дітей з інвалідністю, особи які отримали інвалідність в результаті проведення АТО і ООС, інваліди- учасники Другої світової війни та постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Усім цим людям необхідна наша підтримка і розуміння. Увага держави й місцевої влади, толерантність та милосердя кожного з нас допоможуть спростити життя людей з інвалідністю не тільки у день 3 грудня, а кожного дня.

Від імені міського голови К.Черниченка зі словами вдячності і підтримки до представників громадських організацій і спілки інвалідів Волочиська звернувся заступник В.Сергійчук. Пообіцяв, що Волочиська міська рада та всі її органи, які надають соціальні послуги людям з обмеженими можливостями й надалі будуть робити все для забезпечення якісного рівня життя та комфорту тих осіб, які дійсно цього потребують. Побажав міцного здоров’я та бадьорості духу, творчої наснаги та теплих стосунків з близькими та надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та міцної сили волі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора