ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волочиська міська рада продовжує здійснювати заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Дата: 18.06.2021 15:04
Кількість переглядів: 429

Фото без опису17 червня відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, та протидії торгівлі людьми, гендерної рівності. Голова координаційної ради Оксана Пендрак ознайомила членів ради із затвердженим складом та планом роботи координаційної ради на 2021 рік.

Засідання проходило в робочій атмосфері та згідно порядку денного було обговорено наступні питання: інформацію про хід виконання в громаді Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та про заходи, що вживаються в області з метою забезпечення дотримання прав та свобод внутрішньо перемішених осіб та їх соціального захисту.

Голова координаційної ради Оксана Пендрак зазначила, що особливої уваги потребує питання запобігання насильству за ознакою статі, забезпечення участі жінок у запобіганні виникненню, поширенню та відновленню насильницьких конфліктів, а також усуненні причин їх виникнення.

В ході засідання заступник голови координаційної ради Людмила Бруковська наголосила на важливості взаємодії між членами ради, швидкого реагування всіх членів ради та вчасного здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству згідно чинного законодавства.

Фото без опису

Секретар координаційної ради Тетяна Вдовина поінформувала про заходи, що вживаються в Волочиській міській раді з метою забезпечення дотримання прав та свобод внутрішньо перемішених осіб та їх соціального захисту. На території Волочиської громади проживає 126 внутрішньо переміщених осіб. У 2020 році відповідно до програми тимчасового забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб на 2020 рік, Волочиською міською територіальною громадою придбано квартиру загальною вартістю 509,6 тис грн.(339,6 тис. грн. субвенція з державного бюджету, 170,0 тис. грн. з міського бюджету), яку рішенням виконкому було надано в користування одній із сім’ї внутрішньо переміщених осіб. У 2021 році також планується Волочиською міською радою придбання у комунальну власність ще однієї квартири.

На завершення засідання голова координаційної ради Оксана Пендрак зазначила, що в громаді ситуація залишається стабільною, кількість звернень щодо домашнього насильства не збільшується, налагоджено співпрацю усіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. В умовах сьогодення нам усім необхідно працювати задля попередження домашнього насильства, а у разі виявлення таких випадків – надавати своєчасну, якісну та результативну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора