ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хмельниччина візьме участь у Всеукраїнському дослідженні щодо поширеності COVID -19

Дата: 15.06.2021 16:17
Кількість переглядів: 846

На виконання листа ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» від 04.06.2021р. № 18/3200/21 «Щодо підтримки проведення сероепідеміологічного дослідження розповсюдженості антитіл до коронавірусу, що спричиняє COVID-19» повідомляємо наступне.

 

В Україні вперше проводиться Всеукраїнське дослідження щодо поширеності COVID -19 з метою визначення відсотку людей серед загального населення, які мають антитіла до коронавірусу-збуднику COVID -19 за координації ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України». На сьогодні в Україні є лише епізодична інформація щодо кількості людей, які мають антитіла до коронавірусу, що спричиняє COVID -19. Такі дані публікують лабораторні мережі та дослідники. Але досі досліджувалися лише люди, які самі прийшли на аналіз, або медичні працівники. Мета нового дослідження - отримати дані, що репрезентують усе населення України, незалежно від того, чи був діагноз встановлений раніше.

Дослідження буде проведено в усіх областях України. Учасників оберуть у такий спосіб, щоб вони рівноцінно презентували населення України (наприклад, переважання міського населення, певної вікової, соціальної групи або статі тощо).

 

Усього буде залучено майже 9 тисяч людей з усієї України. Учасники дослідження будуть обрані випадковим чином, а участь є добровільною та анонімною. Долучитися до дослідження за власним бажанням, на жаль, не можна. Люди, які вже отримали щеплення, також будуть виключені із дослідження.

 

Дослідження передбачає забір зразків крові з вени з подальшим визначенням антитіл класу ІgG до коронавірусу SARS-СоV-2, як ознаки перенесеної раніше інфекції, а також проведення опитування безпосередньо у домогосподарствах. Забір крові та опитування будуть проводитися мобільними бригадами, сформованими регіональними командами дослідження.

 

У Хмельницькій області початок роботи мобільних бригад, відбору зразків крові та опитування планується з 9 червня 2021 року.

 

Польовий етап дослідження триватиме у різних регіонах протягом 4-6 тижнів залежно від розміру та швидкості набору вибірки.

 

Результати дослідження будуть використані Радою національної безпеки та оборони України, Міністерством охорони здоров’я України, Центром громадського здоров’я та іншими державними установами і громадськими організаціями для визначення реальних масштабів поширення COVID -19. Це сприятиме раціональному плануванню подальших протиепідемічних і профілактичних заходів.

 

Для якісного проведення дослідження та інформаційної підтримки на рівні населених пунктів прошу вищезазначену інформацію опрацювати та довести до відома населення, яке проживає на відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

 

Вдячні за. співпрацю і сподіваємось на ефективність подальшої роботи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора