ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дорогі земляки!

Дата: 15.09.2020 08:14
Кількість переглядів: 1422

Фото без описуВсі знають, що минулого тижня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Волочиський район до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Одразу після цього виникла маса думок, коментарів і різних версій подій, що відбуваються.

Зважаючи на ці обставини, сьогодні ми скликали засідання комісії ТЕБ та НС, де було розглянуто протокол №31 позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 11.09.2020 року «Про заходи з запобігання поширенню на території Волочиського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Заслухавши інформацію головного лікаря ЦПМСД Анатолія Коломійця ми розуміємо, що стан захворюваності на коронавірусну інфекцію в нашій громаді є вкрай непростий.

Але водночас з цим є дещо незрозуміла ситуація з отриманням статистичних даних по одужавших на території нашої ОТГ та Волочиського району в цілому. А саме: наша інформація про захворілих осіб подається регулярно щодня і в повному обсязі, а от інформацію стосовно осіб, які одужали, що передає Хмельницький лабораторний центр, надходить вкрай не регулярно та потребує деяких уточнень. Не беремось стверджувати, але це могло якимось чином стати причиною потрапляння Волочиської міської ОТГ до «червоного» зони.

За пропозицією міського голови Костянтина Черниченка, проаналізувавши ситуацію в громаді та враховуючи думку жителів, члени комісії ТЕБ та НС розробили, виклали на офіційному сайті Проект рішення ради №2021 «Про виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641» , згідно якого ми бачимо наші спільні дії в період карантину.

https://volochyska-gromada.gov.ua/docs/449287/

Звичайно, в ЗМІ з’являється інформація про «саботаж» та «безвідповідальність» влади, але хіба по справжньому не безвідповідально залишити людей без роботи, без заробітків, дітей без освіти, а громаду без податків?

З метою зниження соціально-економічного напруження серед жителів та приватних підприємців громади органи місцевого самоврядування зобов’язані прислухаються до думки наших жителів, громадян, основних платників податків.

Всі ми знаємо, що є сусідні країни, де карантинних заходів не впроваджували жодного дня і ситуація там не складається критично, чому так не може бути і у нас?

Міська влада в будь-яких випадках завжди на перше місце ставить життя, здоров’я та добробут своїх жителів, враховує Вашу думку. Зважаючи на всі Ваші усні, телефонні та письмові звернення, з підписами цілих колективів ми вирішили винести на голосування депутатському корпусу це рішення.

Так, звичайно, це вольове, відповідальне, дуже не просте рішення і нам всім в тій, чи іншій мірі доведеться відчути його наслідки. Ми завжди вас чуємо і розраховуємо на Вашу підтримку. Але це не означає, що не потрібно берегтись – дотримуйтесь всіх протиепідемічних заходів. Не відвідуйте місця загального користування та великого скупчення людей без зайвої потреби, мийте руки та носіть маску. Будьте здорові.

Текст документів приводимо нижче.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора