ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГЕРОЇВ ВОЛОЧИЩИНА ПАМ’ЯТАЄ!

Дата: 29.02.2016 16:08
Кількість переглядів: 1202

Історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози та перемоги, це незламність «Байди» і крилаті «Козацькі чайки», це буйні веселощі на Січі після перемоги і плач полонянок в неволі, це ненависть і любов, вірність і зрада. Це гарячі серця Січових стрільців та героїв Небесної сотні, це тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій, захищаючи від терористів свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої держави.


Час. У кожного з нас із ним свої рахунки, а в України особливі: більше 350 років боротьба за незалежність. І ось ХХІ століття. Вибух непокори і гідності проти тих хто ціною брехні і хворих амбіцій хотів повернути Україну назад в рабство. Та воля людей і прагнення до цивілізованого людського життя перемагає. Фатальними і найбільш драматичними стали події у Києві 18-20 лютого 2014 року, в ході яких загинуло близько сотні і кілька сотень травмовано протестувальників. 
У спису Небесних сотників – українці, вірмени, грузини, поляки та білоруси. Сьогодні їх душі уже в засвітах, а ми починаємо розуміти значення їхнього подвигу. Подвигу, в результаті якого народилася нова незалежна нація. Ціною свого життя герої Небесної сотні довели, що наш український народ – нескорений, а його дух незламний. Такий же героїзм виявляють сьогодні українські воїни та добровольці, які перебувають в зоні антитерористичної операції на Сході країни. 
Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга. 
21 лютого відбулася молебень на місці закладення каменю церкви «Небесної сотні». На цьому заході відправили молебень священики м. Волочиськ. Після чого колона учасників заходу направилася до пам’ятника «Героїв Небесної сотні». Було покладено багато квітів, звучали жалобні пісні та виступи самих учасників.
Слава Україні!

Більше фото...

Репортаж – Микола Сеник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора