ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подумай спершу, ніж підпалити суху траву!

Дата: 07.04.2020 13:17
Кількість переглядів: 502

Фото без описуЩо людей спонукає до підпалу сухостою та сухої трави? Існує думка, що спаливши суху траву скоріше виросте свіжа, або ж те, що попіл від спаленої рослинності є гарним добривом. А ще часто люди думають, що спаливши сухостій простіше буде провести весняну оранку, заощадивши на пальному. Але правда в іншому - спалюючи рослинність люди разом з нею знищують і всю корисну мікрофлору, яка стимулює вироблення природнього добрива, знищуються корисні комахи, котрі перетворюють органічні рештки на гумус,  не говорячи  вже про загибель дрібних гризунів та птахів. На випаленій землі птахам не можливо гніздуватися, а дрібні тварини стають беззахисними.

Спалюючи суху траву люди не тільки шкодять навколишньому середовищу,  псують собі здоров’я, оскільки дихають продуктами горіння та оксидом вуглецю-чадним газом, але й завдають матеріальної шкоди державі, а насамперед собі, адже штраф може скласти від 340 до 1360 гривень.

На території нашої громади підпали сухостою відбуваються практично щодня, а ситуація фактично набуває стану стихійного лиха. Кожного дня машина Державної служби з надзвичайних ситуацій здійснює виїзд на ліквідацію таких пожеж.

Ці випадки не можуть залишитись безкарними, адже відповідальність за такі підпали передбачена  Кодексом України про адміністративні правопорушення статтею 152. «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Відповідно до цієї статті дільничними працівниками Волочиської поліцейської станції складаються протоколи та накладаються штрафні санкції. Приклад такого протоколу ви можете бачити на сторінці. В своєму поясненні жінка вказала, що спалювала сміття за своїм власним городом в с. Яхнівці, а наслідки цього – видно на фото, наданих службою ДСНС.

Ми закликаємо вас не бути байдужими, берегти довкілля, своє здоров’я та власні гроші. Зробимо наш край найкращим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора