ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Віце-чемпіон Європи – гордість Волочиської громади

Дата: 20.12.2019 10:36
Кількість переглядів: 969

Кожному з нас необхідно навчитися отримувати задоволення від улюбленої справи, а якщо любити свою справу, то буде й повноцінною віддача. Успішна людина, концентрується на одній галузі, на важливому, і знає в ній все. Кожен день потрібно намагатись досягати кращих результатів – це аксіома для тих, хто прагне успіху. За таким принципом у відділенні важкої атлетики Волочиської дитячо-юнацької спортивної школи вже понад 10 років займається Дмитро Ігорович Курдибаха – майстер спорту, чемпіон, багаторазовий призер та рекордсмен України, призер Чемпіонату Європи з важкої атлетики.

   Волочиська об’єднана територіальна громада виховала багато видатних спортсменів, які прославляли і продовжують прославляти наше місто як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівнях. Нещодавно, когорту призерів на чемпіонаті Європи, які представили Україну на найвищому рівні, поповнив житель Волочиська, вихованець ДЮСШ – Дмитро Курдибаха. З спортсменом у тандемі працюють двоє тренерів: Микола Кравченко та Ігор Курдибаха. Потужна спортивна база дитячої спортивної школи, високопрофесійні тренери та наполегливість, велике бажання, старанність спортсмена – довели усім, що у Волочиській громаді є ким пишатися.

   У грудні спортсмен – важкоатлет повернувся із чемпіонату Європи, що проходив у місті Ейлад (Ізраїль). Це був його перший міжнародний старт у збірній команді України і він виявився вдалим, адже додому Дмитро привіз заслужені високі нагороди – срібло та бронзу, які виборов під час виконання вправ у ривку і в сумі двоєборства. Дмитра знають за численними перемогами у різного роду змаганнях як місцевого і обласного, так і державного рівня. А тепер про нього знають і у Європі. Міський голова Волочиської ОТГ Костянтин Черниченко особисто привітав спортсмена та тренерів із таким досягненням у спорті та побажав їм і надалі плідно тренуватись та завойовувати призові місця на п’єдесталах успіху.

   Власне, з чемпіонату Європи ми і розпочали розмову з Дмитром. Говорили про змагання, про сім’ю, про захоплення, про щоденні тренування. Коли я запитала у спортсмена: «Це було твоєю мрією, взяти участь у такому чемпіонаті та ще й отримати дві високих нагороди?». На що він впевнено відповів: «В мене є не мрія, а мета, тому наступного разу старатимусь ще краще для того, щоб отримати золото!». «Це був найвищий рівень організації та проведення змагань такого роду за останній період, тому я радий і дуже задоволений, що мав можливість взяти в них участь», – продовжив Дмитро. Це настільки приємно чути від юнака, такі ствердні та мужні слова справжнього чоловіка, справжнього чемпіона. Дмитро почав займатись важкою атлетикою ще з дитинства, адже його батько Ігор Тимофійович Курдибаха – заслужений тренер, майстер спорту міжнародного класу,  постійно брав з собою сина на тренування. Змалечку Дмитро був вихований та слухняний, привчений до відповідальності, наполегливості та цілеспрямованості. Важка атлетика для Курдибах – це сімейне захоплення, справа їхнього життя. Дмитро займається вже більше 10 років, а його молодший брат Валентин – займається важкою атлетикою 6 років, і також має успіхи. Батько, та за сумісництвом  тренер – Ігор Тимофійович розповідає: «Діти з дитинства були зі мною на тренуваннях, бачили ту важку працю, якою потрібно щодня займатися, тренуватися, дотримуватися режиму і не боятись труднощів. Нас підтримує вся сім’я: дружина і мама Альона, бабусі і дідусі, тому все і виходить добре. Адже любов, добро, турбота близьких надихає на перемоги». По-батьківськи відноситься до хлопця і тренер Микола Кравченко, радіє успіхам вихованця, пишається його досягненнями. За словами тренера: «Наш важкоатлет – працелюбний, поставив собі завдання ще у дитячих роках стати відомим спортсменом, і щороку він наполегливо йде до мети. Він добре вчиться, не має поганих звичок, дотримується спортивного режиму і не пропускає тренувань. Сім’я його підтримує, всі налаштовані на підвищення професійної майстерності Дмитра. А відтак, хороше виховання і дає свої результати».

   На завершення розмови спортсмен додає: «Всі мої досягнення стали можливими також завдяки підтримці народного депутата України Сергія Лабазюка, президента благодійного фонду «Ми поруч» Віолетти Лабазюк, міського голови Костянтина Черниченка, підприємця Олексія Коваля – ці люди постійно допомагають у вирішенні фінансових питань, у підготовці до різного роду змагань і, зокрема, на чемпіонат Європи я теж потрапив завдяки їм. Тому щире спасибі шановним меценатам». Тренери хлопця І. Курдибаха та М. Кравченко також щиро подякували народному депутату, виконавчому комітету міської ради та усім спонсорам за постійну допомогу, та за те, що спорту у Волочиській громаді приділяється надзвичайно велика увага. На завершення нашої розмови Дмитро продемонстрував свої дві нещодавно завойовані нагороди, якими пишається понад усе. Тож, бажаємо юному спортсмену-важкоатлету досягти мети, з гордістю піднімати прапор України на п’єдесталах Європи та Світу,  здолати усі труднощі та отримувати задоволення від результатів своєї нелегкої праці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора