ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Плідна співпраця - запорука успіху!

Дата: 07.11.2019 14:20
Кількість переглядів: 468

Фото без описуХолодний дощовий листопад розпочинається з теплого свята – Дня працівника соціальної сфери, свята тих, хто завжди готовий прийти на допомогу, розділити чужі турботи та підтримати у нелегкий життєвий період. В багатьох випадках доля складається так, що люди залишаються один на один зі своїми проблемами. Потрібно знайти підхід до кожного, з розумінням віднестись до проблеми і дати зрозуміти, що є увага і клопотання. Першим до кого звертаються  жителі громади з проблемами – це міський голова.

З 11 жовтня 2017 року Волочиська міська об'єднана територіальна громада вступила в пілотний проект впровадження моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення і стала однією із 40 громад в Україні, що вийшли на нелегкий шлях реформування соціального захисту згідно викликів децентралізації.

В рамках пілотного проекту щодо діяльності ОТГ у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей, робота спрямована на створення базового рівня типової моделі організації об'єднаними територіальними громадами виконання своїх повноважень з питань соціального захисту населення та захисту прав дітей у межах єдиного соціального простору.

З  січня місяця 2018 року всі старости розпочали виконувати функцію  прийому жителів громади за місцем фактичного проживання (фронт-офіс).

Після отримання комплектів комп’ютерного обладнання  з програмним забезпеченням за підтримки Світового банку та Міністерства соціальної політики  наша громада стала однією із 11 громад, що ввійшли до пілотного проекту з тестового випробування програмного комплексу «Соціальна громада».

Міським головою спільно із керівниками Волочиського УСЗН РДА було організовано навчання персоналу з метою набуття відповідних навичок і компетенцій адміністрування, здійснення електронного обміну документами між фронт-офісом в ОТГ та управлінням соціального захисту населення Волочиської РДА як бек-офісу.

 Запуск  програмного комплексу суттєво полегшило роботу старост громади, які, до впровадження електронного документообігу, були змушенні 2 рази на тиждень, а то і частіше, доїжджати до райцентру з документами,  що в свою чергу покращило якість та доступність соціальних послуг для мешканців громади та наблизило самі послуги до місця їх проживання.

Цей день – чудова нагода висловити вдячність тим, хто опікується такими потрібними і благородними питаннями як соціальний захист населення.

За вагомий особистий внесок у розбудову соціального простору, належну організацію соціального захисту населення та захисту прав дітей, турботу і увагу до вирішення соціальних проблем мешканців громади  Міністерство соціальної політики України відзначило  Волочиську об’єднану територіальну громаду, вітальним листом з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

Піклуючись про людину, її майбутнє, громада робить значний внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора