ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фонд енергоефективності презентував програму модернізації житлового фонду України

Дата: 12.09.2019 17:02
Кількість переглядів: 456

3 вересня 2019 року відбувся повномасштабний запуск Фонду енергоефективності. Тепер ОСББ України, які бажають зробити свої будинки більш енергоефективними, можуть взяти участь у Програмі комплексної модернізації багатоповерхівок «ЕНЕРГОДІМ» (раніше держава здійснювала підтримку житлового фонду через програму «теплих кредитів», яка вирішувала проблему лише частково – замінити вікна чи утеплити фасад будівлі).

Фонд енергоефективності надає підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з енергомодернізації будівель.

Діяльність Фонду фінансується з Державного бюджету України та за фінансової підтримки з боку ЄС та уряду Німеччини.

З Державного бюджету цього року передбачено 1,2 млрд грн, а також фінансову підтримку ЄС та уряду Німеччини у 100 млн євро.

З 3 вересня 2019 року ОСББ можуть подавати заявки для участі в програмі «Енергодім» через усі відділення банків-партнерів, першим з яких став державний АБ Украгазбанк.

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний».

Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Програма «Енергодім» діє на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора