ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наше місто відзначило черговий день народження!

Дата: 09.07.2019 16:26
Кількість переглядів: 684

В недільний день 7 липня відбулися масштабні урочисті заходи з нагоди Дня міста Волочиська. Цим самим відновлено традицію відзначати улюблене для містян свято влітку, враховуючи історичний факт: перша письмова згадка про Волочиськ датована саме липнем 1463 року. Такий крок було зроблено також за чисельними побажаннями краян.

Перша частина дійства відбувалася зранку. На малій сцені у міському парку культури та відпочинку проведено концерт вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості і Волочиської дитячої школи мистецтв, серед яких – переможці та призери мистецьких конкурсів різних рівнів, в т.ч. хореографічні колективи. По закінченні  усі охочі мали змогу взяти участь у танцювальному флешмобі від учасників ансамблю сучасного танцю «Ера» БДЮТ та його керівника Анастасії Примасюк. Одночасно діти мали змогу доповнити святковий настрій аквагримом й пострибати на батутах, про що потурбувалася Волочиська міська рада. На фасаді школи мистецтв розгорнуто виставку учнів та викладачів художнього відділення закладу, а також картини знаних майстрів пензля – Василя Закржевського та Анатолія Незамаєва.

З успіхом вперше у подібному форматі пройшов концерт сучасної інструментальної музики. Поціновувачів живого виконання радували своєю майстерністю народний інструментальний ансамбль «Струни душі» ЦКД «Гармонія», солісти-віртуози Валентина Блаженець (скрипка), Анатолій Липко (баян), Володимир Резнік (саксофон).

Вже традиційною стала програма «Караоке» з її незмінною ведучою Катериною Білокриницькою. Цього разу у «народному» конкурсі змагалися як діти, так і дорослі. Усі учасники отримали подарунки від міського голови.

Друга частина заходів з нагоди 556-ї річниці Волочиська з успіхом пройшла на відновленому пляжі поруч із міським озером. Відпочинок у веселій компанії жителі могли поєднувати із пригощаннями від підприємців міста та наших гостей.

А на великій сцені, що була змонтована за підтримки благодійного фонду «Ми поруч», вирував концерт. Його розпочато виконанням «Пісні про Волочиськ» місцевих авторів у супроводі  народного ансамблю бального танцю «Перлина» ЦКД «Гармонія». Кращі творчі сили міста подарували тисячам глядачів вокальні, інструментальні та хореографічні виступи.      Приємною несподіванкою стали проведене вперше етно-дефіле, під час якого чарівні дівчата демонстрували зразки старовинного та сучасного національного одягу (при цьому використано історичне вбрання із населених пунктів Волочиської громади), а також парад «Віддзеркалення» близнюків різного віку, які за свою особливість отримали подарунки від міської ради.

Враховуючи, що День міста співпав у часі із популярним народним святом Івана Купала, далі на присутніх чекала фольклорна частина. Журі визначало на сцені переможців конкурсу традиційних дівочих  віночків (згодом дівчата гадали на судженого, опускаючи їх на воду), звучали українські народні пісні, проведено веселі купальські конкурси, а також запалено багаття.

У програмі дійства проведено лотерею-розіграш безкоштовних квадратних метрів житла у новобудовах від компанії «Белін-сіті». Приємним моментом вечора стало вручення сертифікатів на отримання квартир молодим фахівцям-медикам, спільно проведене головним лікарем Волочиської ЦРЛ Віктором Чубаром й уповноваженим від забудовника – ЖБК «Парковий лайф».

Представником благодійного фонду «Ми поруч» Валентиною Рябою вручено подарункові сертифікати на придбання сучасного спеціалізованого велотренажера «Air bike» для занять фітнесом для спортивно-оздоровчого комплексу «Дружба» ПАТ «Мотор-Січ» та спеціалізованого веслувального тренажера для виховання майбутніх чемпіонів секції веслування Волочиської ДЮСШ.

Кульмінацією вечора стали вітання жителів та гостей міста  від Волочиського міського голови Костянтина Черниченка та народного депутата України Сергія Лабазюка.

Справжнім подарунком для присутніх жителів став виступ запрошеного благодійним фондом «Ми поруч» популярного рок-гурту «Без обмежень», що виконав добре відомі широкому загалу власні хіти.

А із настанням сутінок на запрошення Волочиської міської ради на великій сцені виступили луцькі артисти із неперевершеним файєр-шоу.

До опівночі на міському пляжі тривали розваги та веселі конкурси. День міста, як завжди, пройшов на високому рівні, про що свідчить чисельна аудиторія глядачів та їх схвальні відгуки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора